2021 m. sausio 3 d., sekmadienis




Sausainiai „ Citrininis dangus“ 





Tai veganiški  sausainiai, mano labai mėgstami prie rytinės kavos. Tai sveiki, maistingi sausainukai be pieno, kiaušinių, glitino ir įprasto cukraus. Kaip mano vyras sako: iš nieko iškepti sausainiai.



-        90 g avižinių miltų

-        230 g. migdolų miltų

-        4 v. š. Tapijokos miltų

-        Žiupsnelis smulkios druskos

-        3 arb. šaukštelio kepimo miltelių

-        120 ml agavo arba klevų sirupo

-        2 v. š. Kokosų žiedų cukraus

-        4 v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių

-        1 citrinos tarkuota žievelė

-        1 v. š. Brendžio



Iš tiek produktų išeina apie 22 sausainiai.



-        Vidutinio dydžio inde sumaišykite visus sausus produktus

-        Kitame inde gerai sumaišykite visus skystus produktus ir tarkuotą citrinos žievelę.

-        Į sausą mišinį supilkite skystą masę ir gerai išmaišykite. Jeigu tešla netiršta, įdėkite dar migdolų miltų. Kai tešla taps tinkamo tirštumo, uždenkite indą plėvele ir palaikykite šaldytuve 1 val.

-        Įkaitinkite orkaitę iki 180 C, išklokite skardą pergamentiniu popieriumi.

-        Šaukštu semkite tešlos ir dėkite ant skardos. Sausainių tešlos kauburėliai turi būti gana aukšti. Tarp kauburėlių palikite apie 2 cm tarpelius.

-        Kepkite 10-15 minučių. Išėmę iš orkaitės sausainius palikite skardoje pravėsti.


Receptas iš knygos  „ Saldi alternatyva“ Ugnės Bubnaityt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą