Sausainiai „ Citrininis dangus“
Tai veganiški sausainiai, mano labai mėgstami prie rytinės kavos. Tai sveiki, maistingi sausainukai be pieno, kiaušinių, glitino ir įprasto cukraus. Kaip mano vyras sako: iš nieko iškepti sausainiai.
-
90 g avižinių
miltų
-
230
g. migdolų miltų
-
4 v.
š. Tapijokos miltų
-
Žiupsnelis
smulkios druskos
-
3
arb. šaukštelio kepimo miltelių
-
120
ml agavo arba klevų sirupo
-
2 v.
š. Kokosų žiedų cukraus
-
4
v.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
-
1
citrinos tarkuota žievelė
-
1 v.
š. Brendžio
Iš tiek produktų išeina apie 22 sausainiai.
-
Vidutinio
dydžio inde sumaišykite visus sausus produktus
-
Kitame
inde gerai sumaišykite visus skystus produktus ir tarkuotą citrinos žievelę.
-
Į
sausą mišinį supilkite skystą masę ir gerai išmaišykite. Jeigu tešla netiršta,
įdėkite dar migdolų miltų. Kai tešla taps tinkamo tirštumo, uždenkite indą
plėvele ir palaikykite šaldytuve 1 val.
-
Įkaitinkite
orkaitę iki 180 C, išklokite skardą pergamentiniu popieriumi.
-
Šaukštu
semkite tešlos ir dėkite ant skardos. Sausainių tešlos kauburėliai turi būti
gana aukšti. Tarp kauburėlių palikite apie 2 cm tarpelius.
-
Kepkite
10-15 minučių. Išėmę iš orkaitės sausainius palikite skardoje pravėsti.
Receptas iš knygos „ Saldi alternatyva“ Ugnės Bubnaityt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą