2021 m. sausio 3 d., sekmadienis




Pyragas su bananų miltais








Bananų miltus atradau visai nesenai. Tai labai maistingi, turintys daug kalio miltai. Jais galite pakeisti įprastinius miltus.





Ingredientai:

-        150 g sviesto kambario temperatūros, plius dar šiek tiek patepimui formos
-        130 g rudo cukraus
-        4 kiaušiniai
-        70 g bananų miltų
-        150 g migdolų miltų
-        1+½ šaukštelio kepimo miltelių
-        2 su šakute sutrinti prinokę bananai ( galite jų ir nedėti, bet aš dedu, man pyragas tada gaunasi drėgnesnis)



-        Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kekso kepimo formą labai gerai ištepkite sviestu.



-        Dideliame dubenyje (arba kombaino inde) iki baltumo išsukite sviestą ir cukrų. Po vieną muškite kiaušinius, ir toliau plakite, kol kiekvienas kiaušinis įsimaišys į tešlą, ji taps vienalytė, švelni, tolygi.



-        Dubenėlyje sumaišykite birius ingredientus: bananų miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius, įberkite dar ir žiupesnelį druskos. Suberkite šį mišinį į kiaušinių-sviesto masę, ir lengvai sumaišykite (neplakite toliau), tik kad susijungtų ingredientai.Sudėkite trintus bananus.



-        Supilkite masę į paruoštą kekso kepimo indą ir kepkite 35-40 minučių, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Išėmę šiek tiek pravėsinkite, tada išverskite ant grotelių.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą