Pyragas su bananų miltais
Bananų miltus atradau visai nesenai. Tai labai maistingi, turintys daug kalio miltai. Jais galite pakeisti įprastinius miltus.
Ingredientai:
-
130 g rudo
cukraus
-
2 su
šakute sutrinti prinokę bananai ( galite jų ir nedėti, bet aš dedu, man
pyragas tada gaunasi drėgnesnis)
|
-
Įkaitinkite orkaitę iki 160C. Kekso
kepimo formą labai gerai ištepkite sviestu.
-
Dideliame dubenyje (arba kombaino
inde) iki baltumo išsukite sviestą ir cukrų. Po vieną muškite kiaušinius, ir
toliau plakite, kol kiekvienas kiaušinis įsimaišys į tešlą, ji taps vienalytė,
švelni, tolygi.
-
Dubenėlyje sumaišykite birius
ingredientus: bananų miltus, migdolų miltus ir kepimo miltelius, įberkite dar
ir žiupesnelį druskos. Suberkite šį mišinį į kiaušinių-sviesto masę, ir lengvai
sumaišykite (neplakite toliau), tik kad susijungtų ingredientai.Sudėkite
trintus bananus.
-
Supilkite masę į paruoštą kekso
kepimo indą ir kepkite 35-40 minučių, arba kol įkišę medinį pagaliuką jį
ištrauksite sausą. Išėmę šiek tiek pravėsinkite, tada išverskite ant grotelių.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą