Vilkešeris su karštomis pomidorų
salotomis
Italijoje
vilkešeriai mėgstami kaip ir tunai. Šios žuvys gyvena Viduržemio jūros
pakrantėse, upių žiotyse.
Vilkešerio
mėsa balta, sultinga, labai skani.
Vilkešeriai
dažniausiai kepami orkaitėje kartu su bulvėmis ir rozmarinais arba įvynioti į
foliją su petražolėmis, česnakais, citrinomis ir pankoliais. Sicilijoje
vilkešerius verda jūros vandenyje!
Aš šią žuvį
pabandžiau gaminti visai nesenai. Turiu pasakyt - pavyko ir skonis jos - nuostabus.
4
asmenų vakarienei reikės:
4
nedidelių vilkešerių
Druskos
Šviežiai
maltų pipirų
2
nedidelių svogūnų
60
g sviesto
100
ml baltojo vyno
1
citrinos sulčių
Garnyrui reikės:
Slyvinių arba kekinių mažų pomidoriukų
1 nedidelės cukinijos
Baziliko lapelių
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų
1. Vilkešerį
išdarinėti, nuskusti žvynus, išimti žiaunas, žuvies vidų gerai išplauti po tekančiu vandeniu ir nusausinti.
2. Žuvį įdėti į
kepimo indą ( aš naudoju stiklinį).
3. Svogūną
susmulkinti. Sviestą supjaustyti gabaliukais, apdėti jais žuvį ir apibarstyti
svogūnėliais.
4. Citrinos sultis
sumaišyti su baltuoju vynu ir šiuo mišiniu aplaistyti žuvį.
5. Kepti 40
minučių iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
6. Paruošti garnyrą: slyvinius pomidorus nuplauti, sudėti į kepimo indą. Cukiniją supjaustyti
žiedeliais, sudėti šalia pomidorų. Pabarstyti druska ir pipirais, palaistyti alyvuogių
aliejumi. Kepti iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.
Iškepusius pomidorus ir cukinijas apibarstyri šviežiais bazilikais.
7. Iškepusį
vilkešerį patiekti su karštomis pomidorų salotomis, papuošti bazilikų
lapeliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą