2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis


Vilkešeris su karštomis pomidorų salotomis





Italijoje vilkešeriai mėgstami kaip ir tunai. Šios žuvys gyvena Viduržemio jūros pakrantėse, upių žiotyse.
Vilkešerio mėsa balta, sultinga, labai skani.
Vilkešeriai dažniausiai kepami orkaitėje kartu su bulvėmis ir rozmarinais arba įvynioti į foliją su petražolėmis, česnakais, citrinomis ir pankoliais. Sicilijoje vilkešerius verda jūros vandenyje!
Aš šią žuvį pabandžiau gaminti visai nesenai. Turiu pasakyt - pavyko ir skonis jos - nuostabus.

4 asmenų vakarienei reikės:

4 nedidelių vilkešerių
Druskos
Šviežiai maltų pipirų
2 nedidelių svogūnų
60 g sviesto
100 ml baltojo  vyno
1 citrinos sulčių

Garnyrui reikės:
Slyvinių arba kekinių mažų pomidoriukų
1 nedidelės cukinijos
Baziliko lapelių
Alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų



1. Vilkešerį išdarinėti, nuskusti žvynus, išimti žiaunas, žuvies vidų gerai išplauti  po tekančiu vandeniu ir nusausinti.
2. Žuvį įdėti į kepimo indą ( aš naudoju stiklinį).
3. Svogūną susmulkinti. Sviestą supjaustyti gabaliukais, apdėti jais žuvį ir apibarstyti svogūnėliais.


4. Citrinos sultis sumaišyti su baltuoju vynu ir šiuo mišiniu aplaistyti žuvį.
5. Kepti 40 minučių iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.


6. Paruošti garnyrą: slyvinius pomidorus nuplauti, sudėti į kepimo indą. Cukiniją supjaustyti žiedeliais, sudėti šalia pomidorų. Pabarstyti druska ir pipirais, palaistyti alyvuogių aliejumi. Kepti iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių. Iškepusius pomidorus ir cukinijas apibarstyri šviežiais bazilikais.


7. Iškepusį vilkešerį patiekti su karštomis pomidorų salotomis, papuošti bazilikų lapeliais.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą