Citrininė varškė
Labai mėgstu citrinas. Citrinas naudoju visur, dedu beveik į
visus patiekalus.
Keliaudama
po Italiją, Ispaniją visada ieškau šviežių, ką tik nuskintų citrinų. Arba
raškau jas pati nuo citrinmedžio. Ką tik nuskintos citrinos labai stipriai kvepia. Jų aromatas pasklinda po visus namus.
Citrinų
varškė – unikalus patiekalas. Ją galima dėti į trapios tešlos krepšelius,
sluoksniuoti su kepintomis kokoso drožlėmis ir kiviais, pagardinti ledus.
Citrinų varškės visada turiu pasigaminusi, laikau ją šaldytuve, laikyti galima iki dviejų savaičių, bet paprastai ji neužsibūna, labai greit suvalgome. Užklupus netikėtiems svečiams, galima greitai pagaminti skanų desertą.
Ingredientai:
220 g sviesto
6 kiaušiniai
250 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių
(iš šešių citrinų)
1 citrinos žievelė
300 g cukraus
1. Į dubenį
dedame sviestą, cukrų, citrinų žievelę, citrinos sultis.
2. Dubenį statome ant puodo su verdančiu
vandeniu. Dubuo, kuriame plakame kremą, turi nesiekti vandens. Visas procesas vyksta ant garų. Plakame su
šluotele tol, kol ištirpsta sviestas ir cukrus.
3. Po to mušame
po vieną kiaušinį ir nuolat plakame kol visa masė pradeda tirštėti. Plakti reikia apie 15-20 minučių. Reiks šiek tiek kantrybės, bet verta padirbėti. Pradėjus plakti masė būna skysta, kartais išsisluoksniuoja. Neišsigąskite ir plakite toliau. Pamažu kremas pradės tirštėti. Kai masė
sutirštėja, dar paplakame kokias 5 minutes ir nukeliame nuo garų vonelės. Neperkaitinkite kremo, nes tada kiaušiniai išvirs ir kremas neišeis.
Svarbiausia žiūrėti, kad vanduo nesiektų dubens dugno, kuriame plakame kiaušinius.
4. Paruoštą
kremą supilame į stiklainį, dedame į šaldytuvą.
Atvėsęs
kremas yra tirštas, skanus, gaivus, rūgštokas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą