2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis



Citrininė varškė





Labai mėgstu citrinas. Citrinas naudoju visur, dedu beveik į visus patiekalus.
Keliaudama po Italiją, Ispaniją visada ieškau šviežių, ką tik nuskintų citrinų. Arba raškau jas pati nuo citrinmedžio. Ką tik nuskintos citrinos labai stipriai kvepia. Jų aromatas pasklinda po visus namus.
Citrinų varškė – unikalus patiekalas. Ją galima dėti į trapios tešlos krepšelius, sluoksniuoti su kepintomis kokoso drožlėmis ir kiviais, pagardinti ledus. 
Citrinų varškės visada turiu pasigaminusi, laikau ją šaldytuve, laikyti galima iki dviejų  savaičių, bet paprastai ji neužsibūna, labai greit suvalgome. Užklupus netikėtiems svečiams, galima greitai pagaminti skanų desertą. 

Ingredientai:

       220 g sviesto
       6 kiaušiniai
       250 ml šviežiai spaustų citrinos sulčių (iš šešių citrinų)
       1 citrinos žievelė
       300 g cukraus

1. Į dubenį dedame sviestą, cukrų, citrinų žievelę, citrinos sultis.



  
2. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu. Dubuo, kuriame plakame kremą, turi nesiekti vandens. Visas procesas vyksta ant garų. Plakame su šluotele tol, kol ištirpsta sviestas ir cukrus.
3. Po to mušame po vieną kiaušinį ir nuolat plakame kol visa masė pradeda tirštėti. Plakti reikia apie 15-20 minučių. Reiks šiek tiek kantrybės, bet verta padirbėti. Pradėjus plakti masė būna skysta, kartais išsisluoksniuoja. Neišsigąskite ir plakite toliau. Pamažu kremas pradės tirštėti. Kai masė sutirštėja, dar paplakame kokias 5 minutes ir nukeliame nuo garų vonelės. Neperkaitinkite kremo, nes tada kiaušiniai išvirs ir kremas neišeis. 
Svarbiausia žiūrėti, kad vanduo nesiektų dubens dugno, kuriame plakame kiaušinius.


4. Paruoštą kremą supilame į stiklainį, dedame į šaldytuvą.





Atvėsęs kremas yra tirštas, skanus, gaivus, rūgštokas.


       



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą