Grikių miltų virtinukai su mėlynėmis
Virtinukus
su mėlynėmis prisimenu nuo vaikystės. Dažniausiai jais mane palepindavo močiutė.
Valgydavau,
net „ausys linkdavo“.
Ir dabar
juos verdu ne tik iš šviežių uogų, bet dedu į vidų ir šaldytas mėlynes. Vasarą uogų stengiuosi užsišaldyti labai daug, nes pati labai mėgstu mėlynes.
Neseniai man
buvo tikras atradimas daugelyje kepinių naudoti grikių miltus. Jie sveiki,
neturi gliuteno. Taigi ir šiandien pas mus namie vakarienei grikių miltų
virtinukai su mėlynėmis.
Išvirus visą dubenį, jų greit neliko.
Išvirus visą dubenį, jų greit neliko.
Ingredientai:
1 kiaušinis
300 ml vandens
500 g grikių miltų ir dar šiek tiek
kočiojimui
Druskos
Rudojo cukraus
Cinamono
Dubenėlis mėlynių (jeigu darysite su
šaldytomis, tai jų neatitirpinkite, bus papraščiau suformuoti virtinukus)
1. Mėlynes apibarstome
cinamonu.
2. Iš
kiaušinio, vandens, druskos, miltų užminkome tešlą.
3. Tešlą iškočiojame. Tešlos storis turėtų būti apie
3 mm. Išspaudžiame norimo dydžio
apskritimus.
4. Į kiekvieną
jų dedame 0.5 šaukštelio mėlynių, užberiame cukrumi, užspaudžiame kraštelius.
Užspauskite labai gerai, kad verdant virtinukai
neiširtų. Jeigu darysit didesnius, atitinkamai daugiau dėsite ir mėlynių
į virtinuko vidų.
5. Suformuotus
virtinukus dedame į puodą su verdančiu vandeniu. Vandenį prieš tai šiek tiek
pasūdome. Verdame tol kol visi virtinukai iškyla į paviršių. Virimo laikas iki
10 minučių. Tik nepervirkite, nes virtinukai ištiš.
Valgome su
grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą