2015 m. balandžio 20 d., pirmadienis



Grikių miltų virtinukai su mėlynėmis



Virtinukus su mėlynėmis prisimenu nuo vaikystės. Dažniausiai jais mane  palepindavo močiutė.
Valgydavau, net „ausys linkdavo“.
Ir dabar juos verdu ne tik iš šviežių uogų, bet dedu į vidų ir šaldytas mėlynes. Vasarą uogų stengiuosi užsišaldyti labai daug, nes pati labai mėgstu mėlynes.
Neseniai man buvo tikras atradimas daugelyje kepinių naudoti grikių miltus. Jie sveiki, neturi gliuteno. Taigi ir šiandien pas mus namie vakarienei grikių miltų virtinukai su mėlynėmis. 
Išvirus visą dubenį, jų greit neliko.


Ingredientai:

       1 kiaušinis
       300 ml vandens
       500 g grikių miltų ir dar šiek tiek kočiojimui
       Druskos
       Rudojo cukraus
       Cinamono
       Dubenėlis mėlynių (jeigu darysite su šaldytomis, tai jų neatitirpinkite, bus papraščiau suformuoti virtinukus)

1. Mėlynes apibarstome cinamonu.


2. Iš kiaušinio, vandens, druskos, miltų užminkome tešlą.
3. Tešlą iškočiojame. Tešlos storis turėtų būti apie 3 mm.  Išspaudžiame norimo dydžio apskritimus.


4. Į   kiekvieną jų dedame 0.5 šaukštelio mėlynių, užberiame cukrumi, užspaudžiame kraštelius. Užspauskite labai gerai, kad verdant virtinukai  neiširtų. Jeigu darysit didesnius, atitinkamai daugiau dėsite ir mėlynių į virtinuko vidų.






5. Suformuotus virtinukus dedame į puodą su verdančiu vandeniu. Vandenį prieš tai šiek tiek pasūdome. Verdame tol kol visi virtinukai iškyla į paviršių. Virimo laikas iki 10 minučių. Tik nepervirkite, nes virtinukai ištiš.
Valgome su grietine.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą