2015 m. balandžio 28 d., antradienis



Ožkų sūrio pyragas su figomis



Siūlau pabandyti, kai norėsis paragauti kažką įdomaus. Ožkų sūris puikiai dera su figomis, o pats pyragas tinka prie balto vyno.
Aš jį kepiau kaip užkandį ir patiekiau prieš pagrindinį patiekalą.

Tešlai reikės:
       200 g miltų
      Žiupsnelio druskos
      90 g labai gerai atšaldyto sviesto
       1 kiaušinio
      1 šaukšto šalto vandens
Įdarui reikės:
       200 g ožkų sūrio, jį reikia sutrupinti smulkiais gabaliukais
       5 šviežių figų
       1 šaukšto medaus
       1 šaukšto aliejaus
Užpilui reikės:
       4 kiaušinių
       80 ml plakamos grietinėlės
      40 g labai kieto sūrio ( jį sutarkuosime)
      1 šaukšto šviežių čiobrelių lapelių
      1 šaukštas smulkintų svogūnų laiškų ( nedėkit daugiau, bus neskanu)
       Žiupsnelis druskos ir pipirų

1. Pirmiausia gaminame tešlos pagrindą:
      Dideliame dubenyje sumaišome miltus, druską, labai atšaldyto sviesto gabaliukus. Maišome, trupiname tol kol masė virs sausais trupiniais. Maišyti reikia greitai, kad nesušiltų sviestas.
Į trupinių masę įmušame kiaušinį ir įpilame šaukštą ledinio vandens. Maišome kol masė susijungia į vieną gumulą. Jeigu masė nesijungia, įlašinkite dar keletą lašų vandens.
Išminkytą tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Atšalusią  tešlą kočiojame ant miltais pabarstyto stalo. Iškočioti reikia apskritimą, kuris būtų 4 cm didesnis, negu kepimo forma. Įklojame tešlos apskritimą į sviestu išteptą kepimo formą. Kepimo forma turėtų būti 24 cm skersmens.


3. Tešlą gerai prispaudžiame prie kepimo formos dugno ir kraštų. Subadome dugną šakute ir padedame į šaldytuvą 30 minučių.
4. Tešlą  išimame iš šaldytuvo, jos visą pagrindą ir kraštus uždengiame kepimo popieriumi ir ant viršaus tolygiai paskirstome kokį nors svorį. Svoris dedamas, kad tešla keptų tolygiai.  Aš beriu žirnius. 


5. Pašauname į iki 180C temperatūros  įkaitintą orkaitę  ir kepame 15 minučių. Tada nuimame svorį ir kepimo popierių ir dar kepame 13 minučių.
Išimame iš orkaitės.
6. Gaminame užpilą: suplakame kiaušinius kartu su grietinėle. Suberiame tarkuotą sūrį, čiobrelius, kapotus svogūnų laiškus, įberiame truputį druskos ir pipirų.
7. Ant viso tešlos paviršiaus užbarstome ožkų sūrio gabaliukus. 



Figas perpjauname pusiau ir sudedame ant sūrio nupjautomis pusėmis į viršų. Į tarpus tarp figų supilame paruoštą užpilą.
Figas patepame medumi ir aliejumi.
8. Pašauname į orkaitę, kepame 20-25 minutes. Patiekiame šiltą.









Receptas iš www.nidosreceptai.lt


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą