Ožkų sūrio
pyragas su figomis
Siūlau
pabandyti, kai norėsis paragauti kažką įdomaus. Ožkų sūris puikiai dera su
figomis, o pats pyragas tinka prie balto vyno.
Aš jį kepiau
kaip užkandį ir patiekiau prieš pagrindinį patiekalą.
Tešlai reikės:
200 g miltų
Žiupsnelio druskos
90 g labai gerai atšaldyto sviesto
1 kiaušinio
1 šaukšto šalto vandens
Įdarui reikės:
200 g ožkų sūrio, jį reikia sutrupinti
smulkiais gabaliukais
5
šviežių figų
1
šaukšto medaus
1
šaukšto aliejaus
Užpilui reikės:
4 kiaušinių
80 ml plakamos grietinėlės
40 g labai kieto sūrio ( jį sutarkuosime)
1 šaukšto šviežių čiobrelių lapelių
1 šaukštas smulkintų svogūnų laiškų (
nedėkit daugiau, bus neskanu)
Žiupsnelis druskos ir pipirų
1. Pirmiausia
gaminame tešlos pagrindą:
Dideliame
dubenyje sumaišome miltus, druską, labai atšaldyto sviesto gabaliukus. Maišome,
trupiname tol kol masė virs sausais trupiniais. Maišyti reikia greitai, kad
nesušiltų sviestas.
Į trupinių
masę įmušame kiaušinį ir įpilame šaukštą ledinio vandens. Maišome kol masė
susijungia į vieną gumulą. Jeigu masė nesijungia, įlašinkite dar keletą lašų
vandens.
Išminkytą
tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Atšalusią tešlą kočiojame ant miltais pabarstyto stalo.
Iškočioti reikia apskritimą, kuris būtų 4 cm didesnis, negu kepimo forma. Įklojame
tešlos apskritimą į sviestu išteptą kepimo formą. Kepimo forma turėtų būti 24
cm skersmens.
3. Tešlą gerai
prispaudžiame prie kepimo formos dugno ir kraštų. Subadome dugną šakute ir padedame
į šaldytuvą 30 minučių.
4. Tešlą išimame iš šaldytuvo, jos visą pagrindą ir
kraštus uždengiame kepimo popieriumi ir ant viršaus tolygiai paskirstome kokį
nors svorį. Svoris dedamas, kad tešla keptų tolygiai. Aš beriu žirnius.
5. Pašauname į iki 180C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 15 minučių.
Tada nuimame svorį ir kepimo popierių ir dar kepame 13 minučių.
Išimame iš
orkaitės.
6. Gaminame
užpilą: suplakame kiaušinius kartu su grietinėle. Suberiame tarkuotą sūrį,
čiobrelius, kapotus svogūnų laiškus, įberiame truputį druskos ir pipirų.
7. Ant viso
tešlos paviršiaus užbarstome ožkų sūrio gabaliukus.
Figas perpjauname pusiau ir
sudedame ant sūrio nupjautomis pusėmis į viršų. Į tarpus tarp figų supilame
paruoštą užpilą.
Figas
patepame medumi ir aliejumi.
8. Pašauname į
orkaitę, kepame 20-25 minutes. Patiekiame šiltą.
Receptas iš
www.nidosreceptai.lt
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą