2015 m. spalio 23 d., penktadienis


Burokėlių burgeriai




Rudenėlis man labai asocijuojasi su burokėliais. Vaikystėje raudavom juos lietui lyjant, po darbo, pasislėpę už burokėlių lapų gerdavom arbatą ir valgydavom sumuštinius su daktariška dešra.
Dabar ieškom, kur nusipirkti ekologiškai augintų burokėlių. Pas mane jų šaldytuve visada yra ir visokiam pavidale: ir žalių ir marinuotų, virtų ir raugintų. Burokėlius vaikystėje nelabai mėgdavau, dabar valgau ir mėgaujuosi.
Šį patiekalą pagaminau vienam vakarėliui, tai sužavėti liko visi. Kepiau iš dviejų porcijų, lėkštė per 20  minučių buvo tuščia.
Reikės:
2/3 stiklinės raudonųjų ryžių
1 stiklinės šviežių burokėlių, sutarkuotų burokine tarka
2 kiaušinių
150 g fetos sūrio
3 šaukštai smulkių avižinių dribsnių
½  stiklinės kapotų žalių svogūno laiškų
½ stiklinės smulkintų šviežių krapų
1 šaukštelis Bugas čili padažo
Druskos, juodųjų pipirų
Aliejaus

1. Išverdame raudonuosius ryžius: ryžius suberiame į puodą, užpilame 1.5 stiklinės vandens. Kai ryžiai užverda, uždengiame ir verdame ant mažos ugnies 25 minutes.Visas skystis turi būti susigėręs. Išjungiame ir paliekame ryžius uždengtame puode, tol kol visiškai atvės.

2. Dubenyje suplakame kiaušinius, suberiame likusius produktus: burokėlius, atvėsusius ryžius, fetos sūrį, avižinius dribsnius, smulkintus žalumynus, čili padažą, piprus ir druską. Druskos nepadauginkite, nes fetos sūris sūrus. Viską sumaišome.Jei masė labai šlapia, galima įberti dar avižinių dribsnių.

3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, lengvai patepame aliejumi.

4. Šlapiomis rankomis formuojame norimo dydžio burgerius. Juos dedame į kepimo skardą. Kai visi burgeriai suformuoti, pastatome skardą vėsiai ir paliekame apie 30-40 minučių, kad jie apdžiūtų.





5. Per tą laiką įkaitiname orkaitę iki 200C temperatūros. Šauname skardą į orkaitę ir kepame 15 minučių vieną pusę, po to apverčiame  ir dar kepame 15 minučių kitą burgerių pusę.

6.Burgeriai turi būti traškūs išorėje ir sultingi viduje.
Iškepusius burgerius išdėliojame lėkštėje.

Kol kepa burgeriai ruošiame padažą:
3 šaukštai Dijon garstyčių
1 šauktas medaus
1.5 šaukšto smulkiai sukapotų marinuotų agurkėlių
½ šaukštelio čili padažo
 Visus ingredientus sumaišome. Paliekame pastovėti keletą minučių.
Burgerius galima valgyti įvairiai: vienus su daržovėmis ir padažu, daryti burgerius su bandelėmis. Jie skanūs ir šilti ir šalti.
Labai tiks pietums į Jūsų pietų dėžutę.


Receptas iš tinklaraščio „ Nidos receptai“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą