2015 m. spalio 25 d., sekmadienis



Neapolietiška pica





Iškepti skanią picą tikras iššūkis. Receptų galybė, bet kada iškepi ir paragauji - tai ji būna sausa, tai tešla per kieta, tai pica yra be skonio. Žodžiu, daug kartų bandžiau, bet vis nepavykdavo iškepti skanią picą.
Ilgai ieškojau tobulo recepto ir vieną dieną šį receptą aptikau internete. Suintrigavo jis mane, nes ingredientai buvo labai netikėti.
Visos pagyros atiteko jai, kai šeimyna ragavo iškeptas picas. 
Geriausia picas kepti krosnyje, bet jos neturiu, tai kepu orkaitėje. Mano sesuo kepa ant įkaitinto akmens, tai irgi geras būdas: įkaitini akmens plokštę, ant jos dedi picą ir kepi. Iškepa labai greit ir gardžiai.

Tešla ( 4 picos, 30 cm pločio)
600 ml vandens
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių cukraus
20 g druskos
25 g sausų mielių
1 kg miltų ( perku miltus, skirtus picai)

Įdaras:

800 ml pomidorų tyrės
2 šaukštelių raudonėlio
800 g mozarelos sūrio (naudokite buffala mozzarela sūrį, nes tik toks sūris suteikia picai tobulą skonį)
24 sūdytų kaparėlių
16 aliejuje koncervuotų ančiuvių (juos perku parduotuvėje „Šiaurės jūroje“, ten parduodami ančiuviai nesūrūs, mėsingi)
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos

Ruošiame tešlą:
1. Supilame miltus į dubenį ,viduryje suformuojame duobutę.
2. Stiklinėje vandens ištirpiname mieles ir cukrų, gerai išmaišome ir supilame į miltus.
3. Kitoje stiklinėje su šiltu vandeniu ištirpiname druską, supilame aliejų, išmaišome ir supilame į miltus.
4. Pamažu maišome miltus su vandeniu, supilame likusį vandenį. Minkome tešlą rankomis. Jei tešla gavosi per skysta, įberkite šiek tiek miltų.
5. Suformuojame tešlos kamuolį, įdedame į švarų dubenį, uždengiame švariu audiniu ir paliekame valandai.
6. Tešlai pakilus, maždaug po valandos, dar kartą perminkome tešlą ir formuojame picos papločius. Tešlą ploniname pradžioje su rankomis, po to į pagalbą pasiimkite kočėlą. Paplotis turėtų būti maždaug 4 mm storio.



Įdaras:
1. Dubenėlyje sumaišome pomidorų tyrę, raudonėlį, druską ir šiek tiek alyvuogių aliejaus.
2. Pomidorų tyrę galite naudoti pirktinę, aš gaminu pati. Sutrinu pomidorus trintuvėje, paskaninu šviežiais bazilikais, šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais ir cukrumi.
3. Gautą tyrę paskleidžiame ant kiekvieno picos papločio.
4. Išdėliojame riekelėmis supjaustytą mozarelos sūrį, ančiuvius ir kaparėlius.




5. Kepame 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 250C temperatūros. Kartais užtenka kepti apie 10 min, labai priklauso nuo orkaitės. Stebėkite, kad nesudegintumėt.
Valgome iš kart. Galima picą apibarstyti rukola. Man su rukola labai skanu.

Įdarus galite ruošti ir kitokius. Mano vaikai labai mėgsta su virta vištiena ir šampinjonais. Vištienos file apverdu su prieskoniais. Ją supjaustau nedideliais gabaliukais.
Ant picos papločio tepu pomidorų tyrę, išdėlioju plėšytą mozarelą, vištieną, pjaustytus šampinjonus. Kepu 10-15 minučių.
O dabar einu kepti picą.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą