2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis



Orkaitėje kepta lašiša su daržovėmis





Orkaitėje kepta lašiša skani, sultinga, o svarbiausia labai greit paruošiama.
Kai grįšit po darbų ir norėsit pamaloninti šeimyną gardžiu patiekalu, imkit ir kepkit.

Patiekalui reikės:
Šviežios lašišos ( kiekvienam žmogui po pjausnį). Vienam žmogui aš kepu apie 150 g lašišos.
200 g mažų bulvyčių
200 g vyšninių pomidorų
200 g moliūgo ( jei neturėsit, nieko tokio, galite dėti cukiniją)
Šparaginių pupelių
1 šaukšto aliejaus
150 ml balto vyno
1 citrinos sultys
Šviežių kalendrų, petražolių, čiobrelio lapelių.
Druskos, pipirų.

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros
2. Pirmiausia pasiruošiame žuvį : nuskutame žvynus ir supjaustome apie 2 cm storio pjausniais.
3. Moliūgą supjaustome didesniais gabalais.
4. Mažas bulves nuplauname. Jei bulves turit dideles, jas reiks perpjauti  į 4 dalis.
5. Kepimo skardoje sudėliojame bulves, apšlakstome aliejumi, pabarstome gausiai druska ir pipirais ir kepame orkaitėje apie 30-35 minutes.


6. Kai bulvės pradeda minkštėti, skardą ištraukiame iš orkaitės, ant bulvių sudedame moliūgus, vyšninius pomidorus, šparagines pupeles. Ant daržovių viršaus sudedame lašišos kepsnelius.


7. Viską palaistome baltu vynu, ant lašišos užspaudžiame citrinos sulčių.
8.  Pabarstome druska ir pipirais, čiobreliais.




9. Šauname į orkaitę ir kepame 15-20 minučių, kol visiškai iškepa bulvės ir lašiša.
Iškepusią lašišą ištraukiame iš orkaitės apibarstome petražolėmis ir kalendra.

Receptas iš blogo „Nidos receptai“, tik šiek tiek inprovizuota.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą