Pomidorų džemas
Šiemet pomidorų užderėjo labai daug. Pas mano mamą šakos lūžta nuo raudoniausių, gardžiausių pomidorų.
Šiemet pomidorų užderėjo labai daug. Pas mano mamą šakos lūžta nuo raudoniausių, gardžiausių pomidorų.
Labai gardus
pagardas, tinkantis prie įvairių sūrių, mėsos patiekalų. Labai skanu itališkos duonos skrebutį užtepti rikotos sūriu ir pagardinti pomidorų džemu.
Reikės:
1 kg prinokusių pomidorų
300 g cukraus
1 citrinos sultys ir nutarkuota
žievelė
1 vanilės ankštis
1. Pomidorų odelę įpjauname kryželiu ir pamerkiame į verdantį
vandenį 5 minutėm. Perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odeles.
2. Pomidorus supjaustome kubeliais. Originaliam recepte
patariama išimti pomidorų minkštimą ir sėklytes. Aš verdu su sėklytėmis, nes
man taip labiau patinka.
3. Į puodą suberiame cukrų ir užpilame 50 ml vandens. Įpilame
citrinos sultis ir suberiame citrinos žievelę.
4. Puodą užkaičiame ir kai cukrus ištirpsta sudedame pomidorus.
Verdame ant mažos ugnies, karts nuo karto pamaišant.
5. Prieš baigiant virti sudedame vanilę.
6. Džemas verda apie 1 valandą. Ar džemas išvirė patikriname :
ant šaltos lėkštutės dedame šaukštelį džemo, jeigu jis tirštėja, vadinasi
džemas išvirė.
7. Išvirusį džemą supilstome į karštu vandeniu išplautus
stiklainius.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą