2015 m. rugsėjo 14 d., pirmadienis



Pomidorų džemas

Šiemet pomidorų užderėjo labai daug. Pas mano mamą šakos lūžta nuo raudoniausių, gardžiausių pomidorų.







Labai gardus pagardas, tinkantis prie įvairių sūrių, mėsos patiekalų. Labai skanu itališkos duonos skrebutį užtepti rikotos sūriu ir pagardinti pomidorų džemu.

Reikės:
1 kg prinokusių pomidorų
300 g cukraus
1 citrinos sultys ir nutarkuota žievelė
 1 vanilės ankštis

1. Pomidorų odelę įpjauname kryželiu ir pamerkiame į verdantį vandenį 5 minutėm. Perliejame šaltu vandeniu ir nuimame odeles.


2. Pomidorus supjaustome kubeliais. Originaliam recepte patariama išimti pomidorų minkštimą ir sėklytes. Aš verdu su sėklytėmis, nes man taip labiau patinka.


3. Į puodą suberiame cukrų ir užpilame 50 ml vandens. Įpilame citrinos sultis ir suberiame citrinos žievelę.
4. Puodą užkaičiame ir kai cukrus ištirpsta sudedame pomidorus. Verdame ant mažos ugnies, karts nuo karto pamaišant.
5. Prieš baigiant virti sudedame vanilę.
6. Džemas verda apie 1 valandą. Ar džemas išvirė patikriname : ant šaltos lėkštutės dedame šaukštelį džemo, jeigu jis tirštėja, vadinasi džemas išvirė.
7. Išvirusį džemą supilstome į karštu vandeniu išplautus stiklainius.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą