Šis pyragas praėjusios vasaros prisiminimas. Graži buvo vasara, o šį pyragą skiriu tam nuostabiam metų laikui. Kai ragausim, prisiminsim vasaros saldumą, dangaus melsvumą, saulės spindulius, maudynes ežeruose ir pilnus krepšius uogų.
Kada pradeda
sirpti serbentai, tai ženklas, kad vasara įsibėgėja. Labai mėgstu juoduosius
serbentus, o šiemet jų labai daug priderėjo.
Žiemai
sutrinu juos su cukrumi ir užšaldau. Taip paruošti serbentai nepraranda savo
skonio ir galima jais mėgautis viduržiemį.
Na o
šiandien kepsiu juodųjų serbentų pyragą.
Nedideliam
pyragėliui reikės:
150
g minkšto sviesto
150
g rudo cukraus
3
kiaušinių
200
g juodo šokolado
100
g miltų
150
g šviežių juodųjų serbentų
50
ml romo arba Vanna Tallin likerio (aš pyliau likerį, jis labai aromatingas, suteikia pyragui savito skonio)
1. Uogas
užpilame likeriu ir paliekame pastovėti, kol ruošim tešlą.
2. Kiaušinių
trynius atskiriame nuo baltymų.
3. Minkštą sviestą ir cukrų ištriname iki
vientisos, purios masės, tada mušame po
vieną kiaušinio trynį ir nuo uogų nupiltą likerį, dar kartą pamaišome.
4. Šokoladą
ištirpiname vandens vonelėje. Ištirpintą šokoladą įmaišome į sviesto ir
kiaušinio mišinį.
5. Po to dedame
miltus ir gerai išmaišome, suberiame uogas.
8. Gautą masę
supilame į sviestu išteptą formą ir kepame 30-40 minučių iki 180C temperatūros
įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepė patikriname mediniu pagaliuku, jeigu jis iškepęs, pagaliukas lieka sausas. Kepant pyragą patariu nevarstyti orkaitės durelių.
Iškepusį
pyragą atvėsiname, apibarstome miltiniu cukrumi, papuošiame juodaisiais
serbentais.
Pyragas buvo
nuostabus nuostabiausiais, juodieji serbentai su šokoladu puikiai dera, pyragas
saldus su gaivia rūgštele.
Šį pyragą galima kepti ir su šviežiom vyšniomis. Toks pat skanus ir gardus. Na o žiemą, galima dėti šaldytas uogas, tik prieš tai atitirpinti ir nusunkti sultis reiktų.
Šį pyragą galima kepti ir su šviežiom vyšniomis. Toks pat skanus ir gardus. Na o žiemą, galima dėti šaldytas uogas, tik prieš tai atitirpinti ir nusunkti sultis reiktų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą