2015 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis


Pyragas su juodaisiais serbentais - vasaros prisiminimas




Šis pyragas praėjusios vasaros prisiminimas. Graži buvo vasara, o šį pyragą skiriu tam nuostabiam metų laikui. Kai ragausim, prisiminsim vasaros saldumą, dangaus melsvumą, saulės spindulius, maudynes ežeruose ir pilnus krepšius uogų.
Kada pradeda sirpti serbentai, tai ženklas, kad vasara įsibėgėja. Labai mėgstu juoduosius serbentus, o šiemet jų labai daug priderėjo.
Žiemai sutrinu juos su cukrumi ir užšaldau. Taip paruošti serbentai nepraranda savo skonio ir galima jais mėgautis viduržiemį.
Na o šiandien kepsiu juodųjų serbentų pyragą.

Nedideliam pyragėliui reikės:

150 g minkšto sviesto
150 g rudo cukraus
3 kiaušinių
200 g juodo šokolado
100 g miltų
150 g šviežių juodųjų serbentų
50 ml romo arba Vanna Tallin likerio (aš pyliau likerį, jis labai aromatingas, suteikia pyragui savito skonio)

1. Uogas užpilame likeriu ir paliekame pastovėti, kol ruošim tešlą.

2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

3.  Minkštą sviestą ir cukrų ištriname iki vientisos, purios masės, tada  mušame po vieną kiaušinio trynį ir nuo uogų nupiltą likerį, dar kartą pamaišome.

4. Šokoladą ištirpiname vandens vonelėje. Ištirpintą šokoladą įmaišome į sviesto ir kiaušinio mišinį.




5. Po to dedame miltus ir gerai išmaišome,  suberiame uogas.

6. Baltymus išplakame iki standžių putų.




7. Išplaktus baltymus atsargiai, palengva įmaišome į tešlą.




8. Gautą masę supilame į sviestu išteptą formą ir kepame 30-40 minučių iki 180C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Ar pyragas iškepė patikriname mediniu pagaliuku, jeigu jis iškepęs, pagaliukas lieka sausas. Kepant pyragą patariu nevarstyti orkaitės durelių.




Iškepusį pyragą atvėsiname, apibarstome miltiniu cukrumi, papuošiame juodaisiais serbentais.

Pyragas buvo nuostabus nuostabiausiais, juodieji serbentai su šokoladu puikiai dera, pyragas saldus su gaivia rūgštele.

Šį pyragą galima kepti ir su šviežiom vyšniomis. Toks pat skanus ir gardus. Na o žiemą, galima dėti šaldytas uogas, tik prieš tai atitirpinti ir nusunkti sultis reiktų. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą