Šiltos grybų ir keptų moliūgų salotos
Salotos labai sočios. Valgėm su karštom bulvėmis, bet galite skanauti su juoda duona ar skrebučiais.
4 porcijos
1 mažas molūgėlis
12 šalavijų lapelių
4 česnako skiltelės
100 ml alyvuogių aliejaus
Didelis gabalas sviesto
300 g stambiai supjaustytų grybų ( rudenį grybai tiesiai iš miško, žiemą dariau su portobelo grybais)
Mažas ryšelis gražgarsčių
Sauja parmezano sūrio
Druska ir pipirai
PADAŽUI
3 v.šaukštai alyvuogių aliejaus
1 v. š. Balzaminio acto
-
Įkaitinti
orkaitę iki 190 C
-
Moliūgą
nulupti, supjaustyti 2-3 cm. Gabaliukais ir sudėti į kepimo skardą. Į skardą
sumesti šalavijų lapelius, apšlakstyti 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir pabarstyti
druska ir pipirais
-
Kepti
40 min, kartą pamaišant. Kepti kol moliūgas suminkštės.
-
Keptuvėje
su 1v. šaukštu aliejaus ir sviestu kepti druska ir pipirais pabarstytus grybus.
Grybus supjaustome dideliais gabalais. Grybus kepame apie 5-6 minutes.
-
Padažaui
mažame dubenėlyje išplakame aliejų ir balzaminį actą, įberiame druskos ir
pipirų.
-
Į didelį
dubenį suversti šiltus grybus, moliūgus,
suberti sūrį ir gražgarstes. Užpilti padažu, išmaišyti ir patiekti.
Salotos visai netradicinės. Bet tikrai vertos paragauti. Kai jau nežinosit kuo nustebinti save, imkitės darbo.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą