2020 m. kovo 21 d., šeštadienis










Šiltos grybų ir keptų moliūgų salotos



Salotos labai sočios. Valgėm su karštom bulvėmis, bet galite skanauti su juoda duona ar skrebučiais.

4 porcijos

1 mažas molūgėlis

12 šalavijų lapelių

4 česnako skiltelės

100 ml alyvuogių aliejaus

Didelis gabalas sviesto

300 g stambiai supjaustytų grybų ( rudenį  grybai tiesiai iš miško, žiemą dariau su portobelo grybais)

Mažas ryšelis gražgarsčių

Sauja parmezano sūrio

Druska ir pipirai



PADAŽUI

3 v.šaukštai alyvuogių aliejaus

1 v. š. Balzaminio acto



-          Įkaitinti orkaitę iki 190 C

-          Moliūgą nulupti, supjaustyti 2-3 cm. Gabaliukais ir sudėti į kepimo skardą. Į skardą sumesti šalavijų lapelius, apšlakstyti 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir pabarstyti druska ir pipirais

-          Kepti 40 min, kartą pamaišant. Kepti kol moliūgas suminkštės.

-          Keptuvėje su 1v. šaukštu aliejaus ir sviestu kepti druska ir pipirais pabarstytus grybus. Grybus supjaustome dideliais gabalais. Grybus kepame apie 5-6 minutes.

-          Padažaui mažame dubenėlyje išplakame aliejų ir balzaminį actą, įberiame druskos ir pipirų.

-          Į didelį dubenį  suversti šiltus grybus, moliūgus, suberti sūrį ir gražgarstes. Užpilti padažu, išmaišyti ir patiekti.

Salotos visai netradicinės. Bet tikrai vertos paragauti. Kai jau nežinosit kuo nustebinti save, imkitės darbo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą