Imbierinės migdolinės lazdelės
Mano patarimas kepant sausainius, neimprovizuokit. Gaminkit taip kaip recepte parašyta, sausainiai mėgsta tikslumą.
180 g miltų
150 g migdolų miltų
1 arbat. šaukštelis malto imbiero
1 pak. vanilinio cukraus
2 apelsinų tarkuota cedra
Žiupsnelis druskos
125 g rudo cukraus
175 g sviesto
2 šaukšteliai tarkuoto imbiero šaknies
100 g juodo šokolado glaistymui
Darbo eiga:
-
Išsijoti
miltus
-
Miltus
sumaišyti su migdolų miltais, maltu imbieru, vaniliniu cukrumi, druska ir
tarkuota apelsinine cedra, cukrumi
-
Ant miltų
mišinio supjaustyti mažais kubeliai šaltą sviestą
-
Šaltomis
rankomis suminkyti trapią tešlą
-
Skardą
iškloti sviestiniu popieriumi ir joje iškočioti daugiau nei pusę tešlos. Iškočiotos
tešlos storis turėtų būti apie 4 mm- 5 mm
-
Likusią
tešlos dalį sutrupinti ir užbarstyti ant viršaus.
Primenu, kad tešla bus trapi, tai kočiojant ją reikia su košėlu paspausti, kad suliptų į vieną visumą.
-
Kepti
iš anksto įkaitintoje iki 200 C orkaitėje
apie 15-17 min. Plokštainis turi gražiai pageltonuoti.
-
Iškepusį
plokštainį, dar šiltą supjaustyti norimo dydžio juostelėmis. Lazdeles atvėsinti
skardoje.
-
Šokoladą
ištirpinti, įstačius indą į karštą vandens vonelę. Į 100 g šokolado aš įpilu 40
ml grietinėlės, tada gražiau lydosi ir susitingęs būna minkštesnės tekstūros.
-
Atvėsusias
lazdeles dekoruoti šiltu šokoladu ir palikti sustingti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą