2020 m. kovo 20 d., penktadienis





Imbierinės migdolinės lazdelės

Mano patarimas kepant sausainius, neimprovizuokit. Gaminkit taip kaip recepte parašyta, sausainiai mėgsta tikslumą.


180 g miltų

150 g migdolų miltų

1 arbat. šaukštelis malto imbiero

1 pak. vanilinio cukraus

2 apelsinų tarkuota cedra

Žiupsnelis druskos

125 g rudo cukraus

175 g sviesto

2 šaukšteliai tarkuoto imbiero šaknies

100 g juodo šokolado glaistymui



Darbo eiga:

-          Išsijoti miltus

-          Miltus sumaišyti su migdolų miltais, maltu imbieru, vaniliniu cukrumi, druska ir tarkuota apelsinine cedra, cukrumi

-          Ant miltų mišinio supjaustyti mažais kubeliai šaltą sviestą

-          Šaltomis rankomis suminkyti trapią tešlą

-          Skardą iškloti sviestiniu popieriumi ir joje iškočioti daugiau nei pusę tešlos. Iškočiotos tešlos storis turėtų būti apie 4 mm- 5 mm

-          Likusią tešlos dalį sutrupinti ir užbarstyti ant viršaus.

Primenu, kad tešla bus trapi, tai kočiojant ją reikia su košėlu paspausti, kad suliptų į vieną visumą.

-          Kepti iš anksto įkaitintoje  iki 200 C orkaitėje apie 15-17 min. Plokštainis turi gražiai pageltonuoti.

-          Iškepusį plokštainį, dar šiltą supjaustyti norimo dydžio juostelėmis. Lazdeles atvėsinti skardoje.

-          Šokoladą ištirpinti, įstačius indą į karštą vandens vonelę. Į 100 g šokolado aš įpilu 40 ml grietinėlės, tada gražiau lydosi ir susitingęs būna minkštesnės tekstūros.

-          Atvėsusias lazdeles dekoruoti šiltu šokoladu ir palikti sustingti. 









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą