2017 m. gegužės 25 d., ketvirtadienis



Keksiukai su figomis


Labai mėgstu kepti kesiukus, net nežinau kodėl. Receptus renku. Turiu jų daug,  eilėje laukia , kol bus į blogą sukelti.
Vieną kartą dukros gimtadieniui buvau prikepusi  gal kokius 200. Jų buvo visokiausių – šokoladinių , vanilinių , su morkom , su cukinijom , su įdaru ir kremais. Iš keksiukų  suformavome apie dviejų metrų  skersmens apskritimą. Ir gimtadienį  pavadinome “Keksiukų balius“.
Dabar ruošiamės su šeima tėčio gimtadienį švęsti, tad nusprendėme kepti kelių rūšių keksiukus.
Štai vienas išsirinktų:
12 keksiukų reikės:
  • ·         2 stiklinių speltos miltų
  • ·         3 ar.š. kepimo miltelių
  • ·         100 g cukraus
  • ·         1 kiaušinio                   
  • ·         2 v.š. medaus
  • ·         310 ml kefyro arba grietinės
  • ·         80 ml augalinio aliejaus
  • ·         1 v.š. kakavos
  • ·         ½ a.š. cinamono
  • ·         80g.džiovintų figų
  • ·         Druskos
  • Pabarstymui:
  • ·         2 a.š.cukraus,
  • ·          0.5 a.š.cinamono

Orkaitę įkaitiname iki 180C temperatūros.
Dideliame dubenyje sumaišome visus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
Kitame dubenyje sumaišome kiaušinį, medų, kefyrą ir aliejų.
Skystus ingredientus pilame į sausų produktų mišinį ir maišome. Tešlą išsukame , kol ji taps vientisa. Apie trečdalį tešlos atidedame į kitą dubenį ir į tešlą įmaišome kakavą ,
o į likusią tešlą įmaišome cinamoną ir smulkintas figas.
Paruošiame keksiukų formeles: išdėliojame į jas sijonėlius.
Į paruoštas formeles dedame po šaukštą cinamoninės tešlos, po to pusę šaukšto kakavinės tešlos ir ant viršaus šaukštą cinamoninės tešlos.
Keksiukus šauname į orkaitę ir kepame kol iškepa.
Ar iškepė, patikrinsime įsmeigę medinį pagaliuką.


 Receptas iš www.nidosreceptai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą