Keksiukai su figomis
Labai mėgstu kepti kesiukus, net
nežinau kodėl. Receptus renku. Turiu jų daug,
eilėje laukia , kol bus į blogą sukelti.
Vieną kartą dukros gimtadieniui
buvau prikepusi gal kokius 200. Jų buvo visokiausių –
šokoladinių , vanilinių , su morkom , su cukinijom , su įdaru ir kremais. Iš
keksiukų suformavome apie dviejų metrų skersmens apskritimą. Ir gimtadienį pavadinome “Keksiukų balius“.
Dabar ruošiamės su šeima tėčio
gimtadienį švęsti, tad nusprendėme kepti kelių rūšių keksiukus.
Štai vienas išsirinktų:
12 keksiukų
reikės:
- · 2 stiklinių speltos miltų
- · 3 ar.š. kepimo miltelių
- · 100 g cukraus
- · 1 kiaušinio
- · 2 v.š. medaus
- · 310 ml kefyro arba grietinės
- · 80 ml augalinio aliejaus
- · 1 v.š. kakavos
- · ½ a.š. cinamono
- · 80g.džiovintų figų
- · Druskos
- Pabarstymui:
- · 2 a.š.cukraus,
- · 0.5 a.š.cinamono
Orkaitę įkaitiname iki 180C
temperatūros.
Dideliame dubenyje sumaišome
visus sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
Kitame dubenyje sumaišome
kiaušinį, medų, kefyrą ir aliejų.
Skystus ingredientus pilame į
sausų produktų mišinį ir maišome. Tešlą išsukame , kol ji taps vientisa. Apie
trečdalį tešlos atidedame į kitą dubenį ir į tešlą įmaišome kakavą ,
o į likusią tešlą įmaišome
cinamoną ir smulkintas figas.
Paruošiame keksiukų formeles:
išdėliojame į jas sijonėlius.
Į paruoštas formeles dedame po
šaukštą cinamoninės tešlos, po to pusę šaukšto kakavinės tešlos ir ant viršaus
šaukštą cinamoninės tešlos.
Keksiukus šauname į orkaitę ir
kepame kol iškepa.
Ar iškepė, patikrinsime įsmeigę
medinį pagaliuką.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą