Otas – labai subtili, švelnaus skonio, tačiau įnoringa žuvis.
Skaniai paruošti otą reikia šiek tiek fantazijos ir pastangų.
Šiemet otas į namus atkeliavo iš Norvegijos, vyras kasmet važiuoja ten žvejoti. Otą sugauti yra gana sunku ir ne visiems pasiseka toks laimikis.
Šis otas, sugautas žvejo, buvo gana didelis, todėl jis šiandien ant mūsų
stalo.
Otas labai dera su šviežiais pankoliais ir apelsinais.
Recepte daug ingredientų , kurie kartu labai dera ir vienas
kitą papildo, todėl patiekalas yra subtilaus skonio.
Norint nustebinti svečius, tikrai verta paplušėti.
4 porcijoms:
4 porcijoms:
- 4 oto filės
- 2 valgomieji šaukštai apelsinų sulčių
- 4 v.š. tyro alyvuogių aliejaus
- 1 apelsino tarkuotos žievelės
- 4 v.š. džiūvėsėlių
- 1 v.š. kapotų petražolių
- 4 pankolių gumbai
- 2 česnako skiltelės
- 4-5 saujos špinatų lapelių
- 200 g kedrinių pinijų
- 1 v.š. baltojo vyno acto
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C .
Negilaus , karščiui atsparaus indo dugną patepame aliejumi,
sudedame oto filė.
Kiekvieną gabalėlį patepame aliejumi ir apelsinų sultimis,
pabarstome druska, pipirais, petražolėmis , džiuvėsėliais.
Šauname į orkaitę ir kepame apie 15-20 minučių, kol žuvis
iškeps.
Kol kepa žuvis, ruošiame pankolius:
Keptuvėje pakaitiname 2 valgomus šaukštus aliejaus, sudedame pankolius,
apelsino žieveles, pagardiname druska, pipirais ir kepame ant mažos ugnies apie
10 minučių, kol viskas karamelizuosis.
Iškepusius pankolius atidedame į šalį, laikoma šiltai.
Toje pačioje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų, suberiame
kedrines pinijas ir kepame apie minutę maišydami.
Po minutės ant pinijų sudedame smulkintus česnakus, špinatų
lapus ir kepame tol, kol špinatai sukris, pagardiname actu, druska, pipirais.
Į lėkštę dedame pankolius, špinatus ir otą.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą