2017 m. gegužės 10 d., trečiadienis



Mung pupelių sriuba



Mung pupelės – Spindulinė pupuolė labai mėgstama vegetarų, kadangi yra labai maistingos.
Jos gerai virškinamos, nesukelia pilvo pūtimo, jose yra daug baltymų, maistinių skaidulų, vitamino B1, magnio, kalio, geležies ir vario.
Kai lankiausi Indijoje ir mokiausi Ajurvedos, jas valgydavome kasdien. Indai labai mėgsta jas valgyti pusryčiams ir valgo daigintas su pomidorais. Skanu, sotu ir labai maistinga. Tokių salotų prisivalgius, jautiesi sotus iki pat vakaro.
Artėjant šiltam sezonui – vasarai ,norisi ne tik svorio numesti, bet ir sočiai pavalgyti ,  kad energijos būtų. Šis   receptas karštą vasaros dieną (kurios , tikiuosi , sulauksime greitai)  tiks ir pietums , ir vakarienei.

Mums reikės:
·         1 stiklinės daigintų mung pupelių.
·         1 saliero koto
·         0.5 a.š. kario
·         0.5 a.š. kumino
·         1 skiltelės česnako
·         Druskos
·         0.5 citrinos sulčių
·         Žiupsnelis juodųjų pipirų
·         Žiupsnelis kajeno pipirų
·         Vandens

- Mung pupeles užpilame vandeniu, kad vos semtų. Vandenį pakeičiame kasdien. Pupeles dygsta 2-3 dienas. Bet netingėkite pakeisti vandenį, nes pupelės gali pradėti skleisti nekokį kvapą.
- Kai jau turime sudygusias pupeles, visus ingredientus sudedame į trintuvą ir gerai sutriname, kad gautųsi glotni masė.
- Sriubą patiekiame atšaldytą su smulkiai pjaustytais pomidorais.
Skanaujame su duonele arba skrebučiais.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą