2016 m. rugsėjo 26 d., pirmadienis



Medaus pyragas



Šį pyragą, labai mėgsta mano dukrytė Goda.  Dažnai jį kepu, nes lengvai kepasi, yra skanus.  
Kepant pyragą, visi namai prisipildo prieskonių kvapų, pakvimpa Kalėdomis.

Reikės:
3 kiaušinių
120 g skysto medaus
150 g rudojo cukraus
120 ml beskonio, bekvapio aliejaus. Aš imu saulėgrąžų.
100 ml stiprios kavos
1 apelsino sulčių
50 ml viskio
300 g miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
3 šaukšteliai cinamono
0.25 šaukštelio maltų gvazdikėlių
0.25 šaukštelio malto muskato
0.5 šaukštelio kardamono
Žiupsnelį druskos

Orkaitę įkaitiname iki 180 C .
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
Kiaušinius ir cukrų sudedame į dubenį ir plakame, kol masė pasidarys balta.
Tada po truputį pilame aliejų. Toliau plakame.
Pilame skystą medų ir vėl plakame.
Į kitą dubenį persijojame miltus,druską, kepimo miltelius, prieskonius.
Į kiaušinių ir aliejaus masę suberiame miltus su prieskoniais. Gerai išmaišome šaukštu.
Pilame apelsinų sultis, kavą, viskį ir vėl maišome.
Gautą masę pilame į paruoštą skardą, kepame apie 50 minučių.
Ar pyragas iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu pagaliukas lieka sausas, vadinasi pyragas jau iškepė.
Iškepusį pyragą, galima aptepti medumi, aš aptepu apelsinų uogiene, kai turiu jos išsivirusi.
Pyragas ilgai lieka šviežias, nes į tešlą dedasi medaus.

Receptas iš Beatos virtuvės.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą