Varškės apkepas
Varškės
apkepą kepu senai, išbandžiau labai daug receptų, bet taip ir nerasdavau pačio
skaniausio.
Kadangi
seniai buvau kepusi šį apkepą , sekmadienio pusryčiams nusprendžiau pagaminti .
Į apkepą nededami kepimo milteliai, bet jis išsipučia ir be jų. Apkepas yra
purus, lengvas, na, o skonis tiesiog tobulas. Iškepti jį labai paprasta ir
užtrunka neilgai.
Sekmadienio
rytas, kaip visada, šeimyna miega.
Pasimėgavusi ramybe ir puodeliu kavos, ėmiausi kepimo darbelių.
Namuose
pasklido vanilės kvapas ,kuris vaikus išviliojo iš lovų.
Reikės:
1
kg varškės
4
didelių kiaušinių
100
ml pieno
200
g manų kruopų
200
g cukraus
100
g tirpinto sviesto
Vanilės
Šiek
tiek sviesto formai ištepti
Džiūvėsėlių formai pabarstyti
Iš tiek
produktų apkepu pamaitinsime gausią
šeimyną. Kepant 4 žmonėms, dažniausiai dalinu receptą pusiau .
Į dubenį
sudedame varškę, kiaušinių trynius, supilame
pieną, tirpintą sviestą ir su trintuvu sutriname iki
glotnios masės.
Į varškės masę
beriame manus,vanilę ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame
iki standžių putų, beriame po truputį cukrų ir vis plakame, kol cukrus ištirps.
Baltymus
įmaišome į varškės masę.
Masę
paliekame pastovėti 1 valandą.
Kepimo formą
ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais ir supilame paruoštą masę.
Dedame į iki
190C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 minučių.
Ar apkepas
iškepė patikriname mediniu pagaliuku, jei įbedus į apkepą pagaliukas lieka sausas, vadinasi varškės
apkepas iškepė.
Apkepą
galite pagardinti razinomis arba džiovintais abrikosais, aš nededu , nes mano
vaikai nevalgo.
Patiekiame
karštą su trintomis uogomis arba grietine.
Receptas iš
Neringa-blogas.com.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą