2016 m. rugpjūčio 25 d., ketvirtadienis





Varškės apkepas




Varškės apkepą kepu senai, išbandžiau labai daug receptų, bet taip ir nerasdavau pačio skaniausio.
Kadangi seniai buvau kepusi šį apkepą , sekmadienio pusryčiams nusprendžiau pagaminti . Į apkepą nededami kepimo milteliai, bet jis išsipučia ir be jų. Apkepas yra purus, lengvas, na, o skonis tiesiog tobulas. Iškepti jį labai paprasta ir užtrunka  neilgai.
Sekmadienio rytas, kaip visada,  šeimyna miega. Pasimėgavusi ramybe ir puodeliu kavos, ėmiausi kepimo darbelių.
Namuose pasklido vanilės kvapas ,kuris vaikus išviliojo iš lovų.


Reikės:
1 kg varškės
4 didelių kiaušinių
100 ml pieno
200 g manų kruopų
200 g cukraus
100 g tirpinto sviesto
Vanilės
Šiek tiek sviesto formai ištepti
Džiūvėsėlių formai pabarstyti

Iš tiek produktų apkepu pamaitinsime  gausią šeimyną. Kepant 4 žmonėms, dažniausiai dalinu receptą pusiau .
Į dubenį sudedame varškę,  kiaušinių trynius, supilame pieną, tirpintą sviestą ir  su trintuvu sutriname iki glotnios masės.
Į varškės masę beriame manus,vanilę ir gerai išmaišome.
Baltymus išplakame iki standžių putų, beriame po truputį cukrų ir vis plakame, kol cukrus ištirps.
Baltymus įmaišome į varškės masę.
Masę paliekame pastovėti 1 valandą.
Kepimo formą ištepame sviestu, pabarstome džiūvėsėliais ir supilame paruoštą masę.
Dedame į iki 190C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 minučių.
Ar apkepas iškepė patikriname mediniu pagaliuku, jei įbedus į apkepą  pagaliukas lieka sausas, vadinasi varškės apkepas iškepė.
Apkepą galite pagardinti razinomis arba džiovintais abrikosais, aš nededu , nes mano vaikai nevalgo.
Patiekiame karštą su trintomis uogomis arba grietine.




Receptas iš Neringa-blogas.com. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą