Pats skaniausias baklažanų troškinys
Ponai
baklažanai labai įnoringa daržovė. Jie labai skanūs, bet kad skanus patiekalas
iš jų išeitų, reikia padirbėt ir fantazijai, ir rankoms.
Vegetarams
baklažanai prilygsta mėsai, todėl mano šaldytuve jų visada yra, tik va juos
skaniai paruošt, tikras iššūkis.
Receptų ir knygose
ir internete tikrai labai daug. Bet ne visada jie skanūs.
Troškinių
receptų esu išbandžiusi begales, bet dažniausiai jie į šiukšlinę keliaudavo, te
atleidžia man gamta.
Taigi vienas
iš gardžiausių receptų. Šį troškinį labai mėgsta mano vyras, jį gaminu ir
pusryčiams, ir užkandžiui, ir pietums. Žodžiu labai labai gardus. Šį receptą
radai itališkų patiekalų knygoje, jis gaminamas Sicilijoje. Oi mėgstu Italiją
ir jos virtuvę.
Valgome mes
jį šaltą, nes atvėsęs jis ypatingai skanus. Valgome su salotomis, su falafeliais,
su duona.
Mums
reikės:
2
baklažanų
1
jaunos cukinijos
2
svogūnų
2
česnako skiltelių
3
pomidorų
50
g razinų ( dedu šviesias)
3
šaukštai migdolų
2
šaukštų pomidorų pastos ( arba 3 sutrinti pomidorai su druska ir bazilikais)
4
šaukštai raudono vyno acto
1
šaukštas cukraus
Sauja
šviežių bazilikų
Druskos,
maltų juodųjų pipirų,
Alyvuogių
aliejaus kepimui
Baklažanus
supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome druska ir paliekame 20 min
pastovėti. Druska ištraukia kartumą iš baklažanų.
Kol
baklažanai druskinasi, svogūnus ir česnakus nulupame ir smulkiai sukapojame.
Pomidorus
dedame į dubenį ir nuplikome karštu vandeniu, kad nusiluptų odelės. Nuplikyti
pomidorai labai lengvai nusilupa. Nuluptus
pomidorus supjaustome nedideliais
gabaliukais.
Baklažanus
sudedame į sietelį ir perliejame šaltu šaltu vandeniu ir paliekame , kad vanduo
gerai nuvarvėtų.
Įkaitiname
keptuvę, pilame aliejų, dedame svogūnus, kada jie suminkštėja beriame smulkintą
česnaką, jį kepame maišydami minutę, nes česnakas labai greit sudega. Tada
verčiame baklažanus ir maišydami kepame , kol baklažanai suminkštėja (kokias 8 min)
Suberiame
pjaustytą cukiniją, pomidorus, pomidorų pastą, razinas, įpilame acto, įberiame
cukraus ir troškiname 10 -15 min.
Galiausiai
beriame druską, pipirus, kapotus riešutus ir dar patroškiname 5 min.
Paliekame
atvėsti.
Atvėsusį
troškinį apibarstome kapotais bazilikų lapeliais.\
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą