2016 m. liepos 28 d., ketvirtadienis



Pats skaniausias baklažanų troškinys





Ponai baklažanai labai įnoringa daržovė. Jie labai skanūs, bet kad skanus patiekalas iš jų išeitų, reikia padirbėt ir fantazijai, ir rankoms.
Vegetarams baklažanai prilygsta mėsai, todėl mano šaldytuve jų visada yra, tik va juos skaniai paruošt, tikras iššūkis.
Receptų ir knygose ir internete tikrai labai daug. Bet ne visada jie skanūs.
Troškinių receptų esu išbandžiusi begales, bet dažniausiai jie į šiukšlinę keliaudavo, te atleidžia man gamta.
Taigi vienas iš gardžiausių receptų. Šį troškinį labai mėgsta mano vyras, jį gaminu ir pusryčiams, ir užkandžiui, ir pietums. Žodžiu labai labai gardus. Šį receptą radai itališkų patiekalų knygoje, jis gaminamas Sicilijoje. Oi mėgstu Italiją ir jos virtuvę.
Valgome mes jį šaltą, nes atvėsęs jis ypatingai skanus. Valgome su salotomis, su falafeliais, su duona.

Mums reikės:

2 baklažanų
1 jaunos cukinijos
2 svogūnų
2 česnako skiltelių
3 pomidorų
50 g razinų ( dedu šviesias)
3 šaukštai migdolų
2 šaukštų pomidorų pastos ( arba 3 sutrinti pomidorai su druska ir bazilikais)
4 šaukštai raudono vyno acto
1 šaukštas cukraus
Sauja šviežių bazilikų
Druskos, maltų juodųjų pipirų,
Alyvuogių aliejaus kepimui


Baklažanus supjaustome nedideliais gabaliukais, apibarstome druska ir paliekame 20 min pastovėti. Druska ištraukia kartumą iš baklažanų.
Kol baklažanai druskinasi, svogūnus ir česnakus nulupame ir smulkiai sukapojame.
Pomidorus dedame į dubenį ir nuplikome karštu vandeniu, kad nusiluptų odelės. Nuplikyti pomidorai  labai lengvai nusilupa. Nuluptus pomidorus  supjaustome nedideliais gabaliukais.
Baklažanus sudedame į sietelį ir perliejame šaltu šaltu vandeniu ir paliekame , kad vanduo gerai nuvarvėtų.
Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų, dedame svogūnus, kada jie suminkštėja beriame smulkintą česnaką, jį kepame maišydami minutę, nes česnakas labai greit sudega. Tada verčiame baklažanus ir maišydami kepame , kol baklažanai suminkštėja (kokias  8 min)
Suberiame pjaustytą cukiniją, pomidorus, pomidorų pastą, razinas, įpilame acto, įberiame cukraus ir troškiname 10 -15 min.
Galiausiai beriame druską, pipirus, kapotus riešutus ir dar patroškiname 5 min.
Paliekame atvėsti.
Atvėsusį troškinį apibarstome kapotais bazilikų lapeliais.\




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą