2016 m. liepos 21 d., ketvirtadienis




Moliūgų džemas





Pirmą kartą moliūgų džemą ragavau su žuvimi. Jis buvo patiektas su keptais karšio šonkauliukais. Tada sužavėjo mane subtiliu skoniu.
Daug kartų bandžiau atkartoti receptą, bet vis kažko trūkdavo. Po daugelio bandymų, pagaliau pavyko.
Išsiviriau 1.5 litro džemo, bet per savaitę jį suragavom su sūriu, su vištiena. Labai skanus šis džemas su įvairiais sūriais ir baltu vynu.
Jei išvirsite prieš Kalėdas, tai būtų puiki dovana gurmanui.
Reikės:
800 g moliūgo (be odos ir sėklų)
2 didelių sunokusių mangų
2 apelsinų
1 citrinos
500 g cukraus
Gabalėlis imbiero

Moliūgą sutarkuojame šiaudeliais.
Mangą nulupame , supjaustome kubeliais.
Apelsiną ir citriną 15 minučių pamerkiame į karštą vandneį su soda. ( 1 litras vandens  1 šaukštelis sodos)
Kai apelsinas ir citrina pamirksta, juos nusausiname.
Nutarkuojame citrinos žievelę. Iš citrinos išspaudžiame sultis.
Apelsinus nulupame ir nupjaustome membranas, taip, kad liktų vien minkšta dalis.
Į puodą dedame moliūgus, apelsinų minkštimą, mangus, citrinos žieveles, supilame citrinos sultis.
Viską verdame apie 10 minučių, po to supilame cukrų ir verdame ant mažos kaitros apie 30 minučių.
Išvirusį džemą sukrečiame į sterilius stiklainius, sandariai uždarome.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą