Pirmą kartą moliūgų džemą ragavau su žuvimi. Jis buvo
patiektas su keptais karšio šonkauliukais. Tada sužavėjo mane subtiliu skoniu.
Daug kartų bandžiau atkartoti receptą, bet vis kažko
trūkdavo. Po daugelio bandymų, pagaliau pavyko.
Išsiviriau 1.5 litro džemo, bet per savaitę jį suragavom su
sūriu, su vištiena. Labai skanus šis džemas su įvairiais sūriais ir baltu vynu.
Jei išvirsite prieš Kalėdas, tai būtų puiki dovana gurmanui.
Reikės:
800 g moliūgo (be odos ir sėklų)
2 didelių sunokusių mangų
2 apelsinų
1 citrinos
500 g cukraus
Gabalėlis imbiero
Moliūgą sutarkuojame šiaudeliais.
Mangą nulupame , supjaustome kubeliais.
Apelsiną ir citriną 15 minučių pamerkiame į karštą vandneį
su soda. ( 1 litras vandens 1 šaukštelis
sodos)
Kai apelsinas ir citrina pamirksta, juos nusausiname.
Nutarkuojame citrinos žievelę. Iš citrinos išspaudžiame
sultis.
Apelsinus nulupame ir nupjaustome membranas, taip, kad liktų
vien minkšta dalis.
Į puodą dedame moliūgus, apelsinų minkštimą, mangus,
citrinos žieveles, supilame citrinos sultis.
Viską verdame apie 10 minučių, po to supilame cukrų ir
verdame ant mažos kaitros apie 30 minučių.
Išvirusį džemą sukrečiame į sterilius stiklainius, sandariai
uždarome.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą