Džemas vadinasi dėl to, kad yra saldus. Man labiausiai šis
džemas patinka su sūriais ir kepenėlių paštetu, su mėsos patiekalais.
Tik išvirti jį reikia šiek tiek kantrybės, bet džemas vertas
to.
Šiemet Kalėdoms jo viriau nemažai, nes dovanojau draugams.
Reikės:
2 baltų svogūnų
2 raudonų svogūnų
Alyvuogių aliejaus
1 šaukšto rudojo cukraus
1 šaukšto balto cukraus
2 šaukštų balzamiko acto
2 šaukštų raudonojo vyno acto
Čiobrelių
Druskos
1. Iš tiek produktų išvirsime apie 300 ml džemo.
2. Svogūnus plonai supjaustome.
3. Į puodą pilame aliejaus, dedame svogūnus ir ant nedidelės
ugnies troškiname apie valandą. Troškintuvas turi būti uždengtas, tik
neužmirškite kas 10 min pamaišyti, kad svogūnai neprisviltų. Svogūnai trokšta
savose sultyse.
4. Į puodą įmetame žiupsnelį čiobrelių.
5. Kai svogūnai pasidaro visai minkšti ir šiek tiek parudavę,
dedame abiejų rūšių cukrų, pilame actą ir verdame apie 10 minučių atidengtu
dangčiu, kad nugaruotų drėgmės perteklius. Verdant džemas turi sutirštėti.
6. Pabaigoje įberiame žiupsnelį druskos, skoniui subalansuoti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą