Linco tortas
Šį receptą užtikau kažkokiam žurnale. Vis ieškau naujų, įdomių receptų. Pyragas
suintrigavo tuo, kad reikia jį brandinti. O savaitgalį ruošiausi važiuot pas
tėvelius, tai pamaniau, kad išsikepsiu iš anksto.
Tešlai reikės:
280 g sviesto
2 kiaušinių
210 g cukraus
3 kiaušinių trynių
210 g migdolų
280 g miltų
1 citrinos žievelės ir sulčių
0.5 šaukštelio cinamono
Žiupsnelio maltų gvazdikėlių
Žiupsnelio tarkuoto muskato
Pertepimui:
Raudonųjų serbentų marmelado
Pabarstymui:
Kepintų migdolų drožlių
1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukame.
2. Sukdami sviestą, po vieną įmušame kiaušinius ir trynius ir
vis sukame, kol masė pasidaro vientisa.
Po truputį beriame cukrų ir vėl sukame.
3. Migdolus susmulkiname iki smulkių trupinių, aš smulkinu
elektriniu trintuvu. Tik nesmulkinkite iki miltų.
4. Migdolus ir persijotus miltus suberiame į sviesto ir
kiaušinių plakinį.
5. Galiausiai supilame citrinos sultis, suberiame prieskonius
ir citrinos žievelę.
6. Tešlą padaliname į tris lygias dalis.
7. Vieną gabalą sukrečiame į sviestu išteptą ir miltais
pabarstytą formą. Tešlą lygiai paskirstome formoje ir ant viršaus gausiai
aptepame raudonųjų serbentų uogiene. Svarbu, kad būtų tolygiai padengtas tešlos
paviršius.
8. Ant viršaus dedame antrą sluoksnį tešlos, ją tolygiai
paskirstome, ant tešlos vėl dedame džemo.
9. Su trečiu sluoksniu padarome tą patį.
10. Pyrago viršų pabarstome migdolų drožlėmis.
11. Kepame 175C karštumo orkaitėje apie 55 minutes.
12. Iškepęs pyragas turi subręsti, todėl jį paliekame atvėsti,
kai atvėsta, užklojame maistine plėvele ir keleta dienų paliekame kambario
temperatūroje.
Kuo ilgiau pyragas ilsėsis, tuo bus gardesnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą