2016 m. sausio 5 d., antradienis



Linco tortas



Šį receptą užtikau kažkokiam žurnale.  Vis ieškau naujų, įdomių receptų. Pyragas suintrigavo tuo, kad reikia jį brandinti. O savaitgalį ruošiausi važiuot pas tėvelius, tai pamaniau, kad išsikepsiu iš anksto.

Tešlai reikės:
280 g sviesto
2 kiaušinių
210 g cukraus
3 kiaušinių trynių
210 g migdolų
280 g miltų
1 citrinos žievelės ir sulčių
0.5 šaukštelio cinamono
Žiupsnelio maltų gvazdikėlių
Žiupsnelio tarkuoto muskato
Pertepimui:
Raudonųjų serbentų marmelado
Pabarstymui:
Kepintų migdolų drožlių

1. Kambario temperatūros sviestą gerai išsukame.
2. Sukdami sviestą, po vieną įmušame kiaušinius ir trynius ir vis sukame, kol masė pasidaro vientisa.
Po truputį beriame cukrų ir vėl sukame.
3. Migdolus susmulkiname iki smulkių trupinių, aš smulkinu elektriniu trintuvu. Tik nesmulkinkite iki miltų.
4. Migdolus ir persijotus miltus suberiame į sviesto ir kiaušinių plakinį.
5. Galiausiai supilame citrinos sultis, suberiame prieskonius ir citrinos žievelę.
6. Tešlą padaliname į tris lygias dalis.
7. Vieną gabalą sukrečiame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą formą. Tešlą lygiai paskirstome formoje ir ant viršaus gausiai aptepame raudonųjų serbentų uogiene. Svarbu, kad būtų tolygiai padengtas tešlos paviršius.
8. Ant viršaus dedame antrą sluoksnį tešlos, ją tolygiai paskirstome, ant tešlos vėl dedame džemo.
9. Su trečiu sluoksniu padarome tą patį.
10. Pyrago viršų pabarstome migdolų drožlėmis.
11. Kepame 175C karštumo orkaitėje apie 55 minutes.
12. Iškepęs pyragas turi subręsti, todėl jį paliekame atvėsti, kai atvėsta, užklojame maistine plėvele ir keleta dienų paliekame kambario temperatūroje.
Kuo ilgiau pyragas ilsėsis, tuo bus gardesnis.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą