Abrikosų pyragas su kokoso plutele
Dar vienas puikus pyragas. Skiriu savo draugei Rūtai, kuri
paskatino įdėti šį receptą į receptų knygą.
Tešlai:
120 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
260 g miltų
2 trynių
2 šaukštelių kepimo miltelių
Pertepimui:
500 ml abrikosų džemo
Kokosiniam sluoksniui:
4 kiaušinių
100 g cukraus
320 g kokoso drožlių
Apibarstymui:
60 g migdolų drožlių
Iš tiek produktų iškepsime didelį pyragą. Jei norite
mažesnės skardos, dalinkite viską pusiau.
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C temperatūros.
2. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi ir kiaušinio
tryniais ištriname iki baltos purios masės.
3. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo
milteliais.
4. Viską gerai išminkome.
5. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, o ant jo plonai iškočiojame
tešlą. Tešlos storis turėtų būti apie 5 mm. Tešlą subadome šakute.
6. Šauname tešlą į orkaitę, kepame 10 minučių.
7. Po 10 min. ištraukiame skardą ir neišimant pyrago iš formos
pilnai atvėsiname.
8. Kai pyragas atvėsta, užtepame ant tešlos abrikosų džemą.
10. Gaminame kokoso sluoksnį: į dubenį sumušame kiaušinius, juos šakute
išplakame, sumaišome su kokoso drožlėmis.
11. Gautą kokosinę masę, tolygiai paskirstome ant abrikosų
džemo.
12. Pabarstome migdolų drožlėmis.
13. Šauname į orkaitę ir kepame 25-30 minutes.
Iškepęs pyragas atvėsinamas kepimo formoje.
Atvėsusį pyragą pjaustome ir skanaujame.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą