2015 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Abrikosų pyragas su kokoso plutele



Dar vienas puikus pyragas. Skiriu savo draugei Rūtai, kuri paskatino įdėti šį receptą į receptų knygą.

Tešlai:
120 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
260 g miltų
2 trynių
2 šaukštelių kepimo miltelių

Pertepimui:
500 ml abrikosų džemo

Kokosiniam sluoksniui:
4 kiaušinių
100 g cukraus
320 g kokoso drožlių

Apibarstymui:
60 g migdolų drožlių

Iš tiek produktų iškepsime didelį pyragą. Jei norite mažesnės skardos, dalinkite viską pusiau.
1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C temperatūros.
2. Kambario temperatūros sviestą kartu su cukrumi ir kiaušinio tryniais ištriname iki baltos purios masės.
3. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
4. Viską gerai išminkome.
5. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, o ant jo plonai iškočiojame tešlą. Tešlos storis turėtų būti apie 5 mm. Tešlą subadome šakute.


6. Šauname tešlą į orkaitę, kepame 10 minučių.
7. Po 10 min. ištraukiame skardą ir neišimant pyrago iš formos pilnai atvėsiname.
8. Kai pyragas atvėsta, užtepame ant tešlos abrikosų džemą.
10. Gaminame kokoso sluoksnį: į dubenį sumušame kiaušinius, juos šakute išplakame, sumaišome su kokoso drožlėmis.


11. Gautą kokosinę masę, tolygiai paskirstome ant abrikosų džemo.
12. Pabarstome migdolų drožlėmis.


13. Šauname į orkaitę ir kepame 25-30 minutes.
Iškepęs pyragas atvėsinamas kepimo formoje.
Atvėsusį pyragą pjaustome ir skanaujame.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą