Lašišos pyragas su porais
Labai mėgstu
gaminti iš Beatos knygų, nes ten receptai tikrai skanūs, lengvai paruošiami. Šis pyragas irgi iš Beatos receptų. Kepu jį
dažnokai, nes man labai skanus.
Valgau daug
žuvies, todėl ir ieškau įvairių receptų su žuvimi. Šį pyragą kepiau ir patiekiau
kaip užkandį prieš pagrindinį patiekalą. Lėkštė labai greit liko tuščia.
Tešlai reikės:
200
g kvietinių miltų
100
g šalto sviesto
Druskos
4
šaukštų šalto vandens
Įdarui reikės:
1
poro
200
g rūkytos lašišos
150
ml pieno
2
kiaušinių
3
šaukštų grietinės
1
šaukšto grūdėtų garstyčių
Krapų
Pirmiausia
reikia išminkyti tešlą:
1. Į dubenį
suberiame miltus, įtarkuojame šaltą sviestą, įberiame žiupsnelį druskos ir
maigome sviestą su miltais, kol pasidaro smulkūs trupiniai, tiesiog sviestas
apsivelia miltais. Tada supilame šaltą vandenį ir greitais judesiai suminkome
tešlą į vieną gumulą. Jeigu tešla per sausa įpilkite dar šlakelį vandens.
Svarbu vandens nepadauginti, pilti po arbatinį šaukštelį.
2. Suminkytą
tešlą suspaudžiame į gumulą, suvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą 20
minučių.
3. Tešlai
atvėsus, stalą pabarstome miltais ir kočiojame tešlą. Turime iškočioti apskritą
lakštą, kuris turi būti didesnis už kepimo skardą. Didesnis jis turi būti tam, kad padengtų ne
tik skardos dugną, bet užklotų ir skardos kraštus.
4. Formą su
tešla įdedame į šaldymo kamerą ir palaikome ten 30 minučių, tai darome tam, kad
kepant tešla nesusitrauktų. Tešlą galima paruošti ir iš vakaro. Kameroje ji
gali stovėti per naktį. Kitą dieną tik paruošite įdarą ir kepsite pyragą.
Kartais taip darau, kai žinau, kad reiks po darbo greit iškepti pyragą.
5. Orkaitę
įkaitiname iki 190 C temperatūros.
6. Kol tešla
šąla, ruošiame įdarą:
7. Porus
nuplauname ir supjaustome žiedeliais. Nepjaustykit labai smulkiai, labai skanu,
kai poro storis yra 0.5 cm. Porą dedame į keptuvę su trupučiu sviesto ir
kepiname ant nedidelės ugnies, kol suminkštės.
8. Kiaušinius išplakame
kartu su grietine, pienu, garstyčiomis ir druska( druskos reikia labai nedaug,
nes rūkyta lašiša dažnai būna sūroka)
9. Krapus
smulkiai supjaustome ir suberiame į kiaušinio plakinį.
10. Pyrago
pagrindas atvėso, dabar reikia jį iškepti. Į formą su tešlos lakštu įtiesiame
kepimo popierių ir ant jo beriame balastą (žirniai , pupos). Dedame į orkaitę,
kepame 15 minučių. Po to išimame popierių su balastu ir dar pakepame 10
minučių.
11. Ištraukiame
iš orkaitės formą su apkeptu pyrago pagrindu. Ant jo dedame apkeptus porus,
lašišos gabaliukus ir pamaišę dar kartą kiaušinio plakinį užpilame ant lašišos.
12. Pyragą
dedame į orkaitę ir kepame iki 160C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 35-40
minučių.
Pyragą
galima valgyti ir karštą ir šaltą, bet mano šeimyna vienbalsiai nubalsavo, kad
šaltas jis skanesnis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą