Uogų apkepas
Šis apkepas
labai skanus prie pusrytinės kavos, jis sotus ir labai gardus. Jį galima patiekti
kaip desertą vakarienės užbaigimui.
Paruoštą pyragą galima užšaldyti kameroje, o kepti atvykus svečiams. Pyragas kepamas su sezoninėmis uogomis:
pavasarį rabarbarais ir šaldytomis vyšniomis, vasarą avietėmis, vyšniomis ,
mėlynėmis. Aš kepiau su rabarbarais ir vyšniomis, šis derinys man patinka labiausiai.
Rabarbarai suteikia rūgštumo ir gaivumo ir dera su vyšniomis.
Pyrago pagrindui reikės:
170
g avižinių dribsnių
140
g maltų migdolų
60
g kapotų migdolų
240
g rudojo cukraus
200
g miltų
2
šaukšteliai prieskonių mišinio (gvazdikėliai, cinamonas, kardamonas, muskato riešutas)
250
g tirpinto sviesto
Uogų sluoksniui reikės:
0.5
st. nuluptų ir pjaustytų rabarbarų
0.5
st. vyšnių be kauliukų arba aviečių
Jeigu
norite uogų galima dėti ir šiek tiek daugiau, tada uogų sluoksnis bus storesnis
150
g cukraus
3
šaukšteliai kukurūzų miltų
1. Kepimo
skardą išklojame kepimo popieriumi.
2. Visus
pagrindo ingredientus sumaišome, suminkome ir suberiame į apvalią kepimo skardą.
Paviršių šiek tiek palyginame ranka.
Galima kepti
mažuose, karščiui atspariuose indeliuose. Tada kiekvienam svečiui patieksite po
indelį.
3. Uogų
sluoksnio cukrų ir kukuruzų miltus sumaišome ir užberiame ant uogų, sumaišome,
kad cukrus pasiskirstytu tolygiai. Pamaišykiye tik šiek tiek.
5. Kepame iki
180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.
Patiekiame
karštą su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.
Jei ragausit
šaltą, tai skanaukit su plakta grietinėle.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą