2015 m. liepos 14 d., antradienis



Uogų apkepas



Šis apkepas labai skanus prie pusrytinės kavos, jis sotus ir labai gardus. Jį galima patiekti kaip desertą vakarienės užbaigimui.
Paruoštą pyragą galima užšaldyti kameroje, o kepti atvykus svečiams.  Pyragas kepamas su sezoninėmis uogomis: pavasarį rabarbarais ir šaldytomis vyšniomis, vasarą avietėmis, vyšniomis , mėlynėmis. Aš kepiau su rabarbarais ir vyšniomis, šis derinys man patinka labiausiai. Rabarbarai suteikia rūgštumo ir gaivumo ir dera su vyšniomis.


Pyrago pagrindui reikės:

170 g avižinių dribsnių
140 g maltų migdolų
60 g kapotų migdolų
240 g rudojo cukraus
200 g miltų
2 šaukšteliai prieskonių mišinio (gvazdikėliai, cinamonas, kardamonas, muskato riešutas)
250 g tirpinto sviesto

Uogų sluoksniui reikės:

0.5 st. nuluptų ir pjaustytų rabarbarų
0.5 st. vyšnių be kauliukų arba aviečių
Jeigu norite uogų galima dėti ir šiek tiek daugiau, tada uogų sluoksnis bus storesnis
150 g cukraus
3 šaukšteliai kukurūzų miltų


1. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
2. Visus pagrindo ingredientus sumaišome, suminkome ir suberiame į apvalią kepimo skardą. Paviršių šiek tiek palyginame ranka.



Galima kepti mažuose, karščiui atspariuose indeliuose. Tada kiekvienam svečiui patieksite po indelį.
3. Uogų sluoksnio cukrų ir kukuruzų miltus sumaišome ir užberiame ant uogų, sumaišome, kad cukrus pasiskirstytu tolygiai. Pamaišykiye tik šiek tiek.



4. Uogas suberiame ant apkepo pagrindo.





5. Kepame iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Patiekiame karštą su plakta grietinėle arba vaniliniais ledais.
Jei ragausit šaltą, tai skanaukit su plakta grietinėle.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą