Juodasis pyragas su burokėliais
Kai kepiau
šį pyragą pirmą kartą, net
neįsivaizdavau ar pavyks, ar pyragas bus skanus? Bet pyragas mane
nustebino savo stipriu skoniu, o ir burokėliai paskendo tešloje, jų skonis susimaišė su kakava, pyragas gavosi
purus, minkštas, o spalva labai sodri. Puikus puikiausias pyragėlis, vertas
pagyrų.
Reikės:
3
vidutinio dydžio šviežių burokėlių
4
kiaušinių
200
ml aliejaus ( saulėgrąžų arba vynuogių kauliukų)
300
g rudojo cukraus
120
g rupių kvietinių miltų
90
g paprastų miltų
30
g kakavos miltelių
2
šaukštelių cinamono
1
šaukštelio imbiero miltelių
2
šaukštelių prieskonių mišinio
2
šaukštelių vanilinio cukraus
1 šaukšto apelsinų sulčių
2
šaukštelių kepimo miltelių
Glajui
reikės:
2
indelių Filadelfijos sūrio
4 šaukštų minkšto sviesto
3
puodelių cukraus pudros
1 šaukšto citrinos sulčių
1 tarkuotos
citrinos žievelės
1. Burokėlius
nulupame ir smulkiai sutarkuojame.
2. Į dubenį
sumušame kiaušinius, pilame aliejų, cukrų, prieskonius. Viską išmaišome. Dedame
burokėlius ir vėl išmaišome.
3. Atskirame
dubenyje sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
4. Į burokėlių
masę suberiame miltus ir lėtai išmaišome.
5. Maišome
tešlą lėtai ir maišome tik tiek , kad išsimaišytų miltai. Per ilgai maišant
išsiskiria glitinas, pyragas gali gautis kietas.
6. Išmaišius miltus, supilame apelsinų sultis.
7. 23 cm
diametro kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir šonus patepame sviestu.
8. Į kepimo
skardą sukrečiame tešlą, kepame apie 1 valandą iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Ar pyragas
iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas lieka sausas įbedus į
pyragą, vadinasi jis iškepęs.
9. Pyragą
atvėsiname.
10. Paruošiame
glajų:
Visus
ingredientus sumaišome iki vienalytės masės. Užtepame ant pyrago.
Rudenį,
galima burokėlius pakeisti cukinijomis, o žiemą moliūgais. Tik juos tarkuoti
reiktų su stambesne tarka.
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą