2015 m. liepos 8 d., trečiadienis



Juodasis pyragas su burokėliais




Kai kepiau šį pyragą pirmą kartą, net  neįsivaizdavau ar pavyks, ar pyragas bus skanus? Bet pyragas mane nustebino savo stipriu skoniu, o ir burokėliai  paskendo tešloje, jų skonis susimaišė su kakava, pyragas gavosi purus, minkštas, o spalva labai sodri. Puikus puikiausias pyragėlis, vertas pagyrų.

Reikės:

3 vidutinio dydžio šviežių burokėlių
4 kiaušinių
200 ml aliejaus ( saulėgrąžų arba vynuogių kauliukų)
300 g rudojo cukraus
120 g rupių kvietinių miltų
90 g paprastų miltų
30 g kakavos miltelių
2 šaukštelių cinamono
1 šaukštelio imbiero miltelių
2 šaukštelių prieskonių mišinio
2 šaukštelių vanilinio cukraus
1 šaukšto apelsinų sulčių
2 šaukštelių kepimo miltelių

Glajui reikės:

2 indelių Filadelfijos sūrio
4 šaukštų minkšto sviesto
3 puodelių cukraus pudros
1 šaukšto citrinos sulčių
1 tarkuotos citrinos žievelės

1. Burokėlius nulupame ir smulkiai sutarkuojame.


2. Į dubenį sumušame kiaušinius, pilame aliejų, cukrų, prieskonius. Viską išmaišome. Dedame 
burokėlius ir vėl išmaišome.


3. Atskirame dubenyje sumaišome miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
4. Į burokėlių masę suberiame miltus ir lėtai išmaišome.
5. Maišome tešlą lėtai ir maišome tik tiek , kad išsimaišytų miltai. Per ilgai maišant išsiskiria glitinas, pyragas gali gautis kietas.
6. Išmaišius miltus, supilame apelsinų sultis.
7. 23 cm diametro kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir šonus patepame sviestu.


8. Į kepimo skardą sukrečiame tešlą, kepame apie 1 valandą iki 180 C įkaitintoje orkaitėje.
Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku. Jei pagaliukas lieka sausas įbedus į pyragą, vadinasi jis iškepęs.
9. Pyragą atvėsiname.
10. Paruošiame glajų:
Visus ingredientus sumaišome iki vienalytės masės. Užtepame ant pyrago.



Rudenį, galima burokėlius pakeisti cukinijomis, o žiemą moliūgais. Tik juos tarkuoti reiktų su stambesne tarka.
Skanaus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą