Labai mėgstu
mocarelą. Tikra mocarela gaminama Kampanijoje ir Lacijuje iš buivolių pieno,
todėl sūris yra sodraus skonio, gana riebus, bet minkštas ir tirpsta burnoje.
Jei tik yra proga, perku būtent tokią mocarelą.
Dažniausiai
mūsuose parduodama mocarela yra pagaminta iš karvės pieno. Ji ne tokia minkšta,
bet šiam patiekalui tinka ir paprasta mocarela. Mocarelos sūris rauginamas
įpylus išrūgų ir sutirštinamas chimozinu. Iš susidariusios sūrio masės
suvoliojami lazdyno riešuto dydžio rutuliukai, nuplikomi karštu vandeniu, vėl
formuojami rutuliukai.
Baklažanų
suktinukai gaminami su rikotos sūriu ir mocarela.Šis patiekalas tinka prie
vyno, puikus starteris pietų pradžiai. Labai mėgstu šiuos suktinukus, todėl
dažnai gaminu.
Reikės:
2
baklažanų
Druskos
Alyvuogių
aliejaus
2
rutuliukų mocarelos
250
g avių pieno rikotos
5-6
baziliko lapelių
500
g pomidorų
Šviežių
petražolių, raudonėlių, salotų lapų pagardinimui
1. Įkaitiname
orkaitę iki 200 C temperatūros
2. Baklažanus
išilgai supjaustome plonais griežinėliais, sudedame ant grotelių ir gausiai
užbarstome druska. Paliekame pastovėti 1-2 valandom. Po to baklažanus nusausiname
popieriniu rankšluosčiu.
3. Baklažanus
sudedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame orkaitėje apie 15-20
min.
4. Ruošiame
įdarą:
Mocarelą
supjaustome riekelėmis
5. Iš orkaitės
ištraukiame iškeptus baklažanus. Ir ant kiekvieno baklažano griežinėlio dedame
rikotos mišinio ir riekelę mocarelos sūrio. Baklažaną suvyniojame. Taip
suvyniojame visus baklažanus.
6. Pomidorus
supjaustome kubeliais, pasūdome, pabarstome pipirais ir apie 5 min
patroškiname, nustačius nedidelę kaitrą. Troškiname keptuvėje.
7. Kepimo indą
patepame alyvuogių aliejumi, suverčiame pomidorus ir ant jų sudedame susuktus
baklažanus.
8.Kepame
orkaitėje apie 20 minučių.
Iškepusius
baklažanus apibarstome petražolėmis, raudonėliais. Patiekiame su salotomis.
Nuostabus
patiekalas.
Jei valgote
mėsą, galima kiekvieną baklažaną apsukti Parmos kumpio juostele ir tada kepti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą