2015 m. birželio 28 d., sekmadienis



Baklažanų suktinukai




Labai mėgstu mocarelą. Tikra mocarela gaminama Kampanijoje ir Lacijuje iš buivolių pieno, todėl sūris yra sodraus skonio, gana riebus, bet minkštas ir tirpsta burnoje. Jei tik yra proga, perku būtent tokią mocarelą.
Dažniausiai mūsuose parduodama mocarela yra pagaminta iš karvės pieno. Ji ne tokia minkšta, bet šiam patiekalui tinka ir paprasta mocarela. Mocarelos sūris rauginamas įpylus išrūgų ir sutirštinamas chimozinu. Iš susidariusios sūrio masės suvoliojami lazdyno riešuto dydžio rutuliukai, nuplikomi karštu vandeniu, vėl formuojami rutuliukai.
Baklažanų suktinukai gaminami su rikotos sūriu ir mocarela.Šis patiekalas tinka prie vyno, puikus starteris pietų pradžiai. Labai mėgstu šiuos suktinukus, todėl dažnai gaminu.

Reikės:

2 baklažanų
Druskos
Alyvuogių aliejaus
2 rutuliukų mocarelos
250 g avių pieno rikotos
5-6 baziliko lapelių
500 g pomidorų
Šviežių petražolių, raudonėlių, salotų lapų pagardinimui

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros

2. Baklažanus išilgai supjaustome plonais griežinėliais, sudedame ant grotelių ir gausiai užbarstome druska. Paliekame pastovėti 1-2 valandom. Po to baklažanus nusausiname popieriniu rankšluosčiu.
Druska ištraukia iš baklažanų kartumą.




3. Baklažanus sudedame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepame orkaitėje apie 15-20 min.



4. Ruošiame įdarą:
 Mocarelą supjaustome riekelėmis
 Rikotą, bazilikus, druską, pipirus ir truputį alyvuogių aliejaus sumaišome atskirame dubenėlyje.




5. Iš orkaitės ištraukiame iškeptus baklažanus. Ir ant kiekvieno baklažano griežinėlio dedame rikotos mišinio ir riekelę mocarelos sūrio. Baklažaną suvyniojame. Taip suvyniojame visus baklažanus.






6. Pomidorus supjaustome kubeliais, pasūdome, pabarstome pipirais ir apie 5 min patroškiname, nustačius nedidelę kaitrą. Troškiname keptuvėje.




7. Kepimo indą patepame alyvuogių aliejumi, suverčiame pomidorus ir ant jų sudedame susuktus baklažanus.




8.Kepame orkaitėje apie 20 minučių.
Iškepusius baklažanus apibarstome petražolėmis, raudonėliais. Patiekiame su salotomis.
Nuostabus patiekalas.

Jei valgote mėsą, galima kiekvieną baklažaną apsukti Parmos kumpio juostele ir tada kepti. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą