2015 m. birželio 8 d., pirmadienis



Troškintas jūros ešerys




Jūros ešerį dažniausiai valgome rūkytą. Tokį jį galima nusipirkti prekybos centruose. Kepama ši žuvis mūsuose retai. Kadangi turiu vyrą žvejį, kuris šiemet prigaudė Norvegijoje jūros ešerių, bandžiau ieškoti receptų. Ruošiau šią žuvį keletą kartų, įvairias būdais, bet šis receptas pasirodė tobulas. Vaišinau taip paruoštą žuvį draugus, šis patiekalas susilaukė daug pagyrų.
Jūros ešerys paskanintas prieskoniais ir pomidorų pasta virsta skaniu valgiu.

Reikės:
      1 jūros ešerio ( 2.5 kg svorio). Jeigu turit mažesnius, imkite  dvi žuvis.
      1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
      1 šaukštelio maltų kalendrų
      1 šaukštelio maltų kmynų
      1 šaukštelio maltos ciberžolės
      1 šaukštelio maltų kuminų
       2 svogūnų
      100 ml alyvuogių aliejaus
      1 valgomo šaukšto pomidorų pastos
      2 lauro lapų
      2 skiltelių česnako
       Druskos
      2 citrinų
      3 pomidorų
      2 žaliosiųjų paprikų
      6 bulvių ( aš ėmiau šiek tiek daugiau, nes mano šeimyna labai mėgsta bulves)
      Pipirų

1. Žuvį nuskutame, išdarinėjame, nuplauname ir nusausiname, kad geriau priliptų druska ir pipirai.

2. Žuvį dedame ant pjaustymo lentelės ir 4-6 kartus skersai nugarkaulio įpjauname. Įpjovos priberiamos prieskonių: paprikos, kalendrų, kmynų, ciberžolės. Nuo jų žuvis persismelkia rytietiškais kvapais. Pačioje pabaigoje žuvis, kad neapkarstų, apibarstoma kuminais.



3. Žuvies vidų įtriname trinto česnako ir druskos mišiniu. Sutriname 1 česnako skiltelę.

4. Žuvį dedame šaltai, kol gaminame pomidorų padažą:

     Į kepimo skardą įpilame aliejaus, suberiame susmulkintus svogūnus ir nustačius nedidelę kaitrą kepiname, kol svogūnai suminkštės. Kai svogūnai baigia kepti, supilame vandeniu atskiesta pomidorų pastą, 1 pjaustytą pomidorą ir įmetame lauro lapų. Svogūnų padažą pakaitiname keleta minučių. Įmetame 1 pjaustytą česnako skiltelę. Jei padažas labai tirštas įpilame dar šlakelį vandens.



5. Citrinas supjaustome plonais griežinėliais. Į kiekvieną žuvies įpjovą įkišame po du citrinos griežinėlius, kad jie truputį užeitų už vienas kito.



6. Žuvį dedame į skardą su pomidorų padažu.

7. Žuvį apdėliojame pusiau perpjautais pomidorais, žaliomis paprikomis, bulvėmis.

8. Žuvį apibarstome druska ir pipirais.

9. Kepame 180C temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.



Patiekiame karštą.
Atskirai garnyro aš neruošiau, nes užteko daržovių troškintų kartu su žuvimi.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą