Troškintas jūros ešerys
Jūros ešerį
dažniausiai valgome rūkytą. Tokį jį galima nusipirkti prekybos centruose.
Kepama ši žuvis mūsuose retai. Kadangi turiu vyrą žvejį, kuris šiemet prigaudė
Norvegijoje jūros ešerių, bandžiau ieškoti receptų. Ruošiau šią žuvį keletą kartų, įvairias būdais, bet šis receptas pasirodė tobulas. Vaišinau taip
paruoštą žuvį draugus, šis patiekalas susilaukė daug pagyrų.
Jūros ešerys
paskanintas prieskoniais ir pomidorų pasta virsta skaniu valgiu.
Reikės:
1 jūros ešerio ( 2.5 kg svorio). Jeigu
turit mažesnius, imkite dvi žuvis.
1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
1 šaukštelio maltų kalendrų
1
šaukštelio maltų kmynų
1
šaukštelio maltos ciberžolės
1 šaukštelio maltų kuminų
2 svogūnų
100 ml alyvuogių aliejaus
1 valgomo šaukšto pomidorų pastos
2 lauro lapų
2 skiltelių česnako
Druskos
2 citrinų
3 pomidorų
2 žaliosiųjų paprikų
6 bulvių ( aš ėmiau šiek tiek daugiau,
nes mano šeimyna labai mėgsta bulves)
Pipirų
1. Žuvį
nuskutame, išdarinėjame, nuplauname ir nusausiname, kad geriau priliptų druska
ir pipirai.
2. Žuvį dedame
ant pjaustymo lentelės ir 4-6 kartus skersai nugarkaulio įpjauname. Įpjovos
priberiamos prieskonių: paprikos, kalendrų, kmynų, ciberžolės. Nuo jų žuvis
persismelkia rytietiškais kvapais. Pačioje pabaigoje žuvis, kad neapkarstų,
apibarstoma kuminais.
3. Žuvies vidų
įtriname trinto česnako ir druskos mišiniu. Sutriname 1 česnako skiltelę.
4. Žuvį dedame
šaltai, kol gaminame pomidorų padažą:
Į kepimo skardą įpilame aliejaus, suberiame
susmulkintus svogūnus ir nustačius nedidelę kaitrą kepiname, kol svogūnai
suminkštės. Kai svogūnai baigia kepti, supilame vandeniu atskiesta pomidorų
pastą, 1 pjaustytą pomidorą ir įmetame lauro lapų. Svogūnų padažą pakaitiname keleta minučių. Įmetame
1 pjaustytą česnako skiltelę. Jei padažas labai tirštas įpilame dar šlakelį
vandens.
5. Citrinas
supjaustome plonais griežinėliais. Į kiekvieną žuvies įpjovą įkišame po du
citrinos griežinėlius, kad jie truputį užeitų už vienas kito.
6. Žuvį dedame
į skardą su pomidorų padažu.
7. Žuvį
apdėliojame pusiau perpjautais pomidorais, žaliomis paprikomis, bulvėmis.
8. Žuvį
apibarstome druska ir pipirais.
9. Kepame 180C
temperatūros orkaitėje apie 1 valandą.
Patiekiame
karštą.
Atskirai
garnyro aš neruošiau, nes užteko daržovių troškintų kartu su žuvimi.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą