2015 m. birželio 15 d., pirmadienis



Špinatų ir grybų vyniotinis

Šis patiekalas ne tik papuoš stalą, bet ir nustebins produktų deriniu ir skoniu. Aš jį ruošiau kaip užkandį, patiekiau su kekinių pomidorų salotomis, bet labai skanu jį patiektų kaip pagrindinį karštą patiekalą. Taip pat vyniotinį galima patiekti su naminiu pomidorų padažu.
Siūlau, kai jau jūsų fantazija išseks, ką pagaminti, pabandykit iškepti šį vyniotinį.

Mums reikės:
200 g špinatų
4 kiaušinių
25 g sviesto ir dar truputį sviesto kepimo formai ištepti
225 g plonai pjaustytų pievagrybių
1 ½ šaukšto kvietinių miltų
150 ml lieso pieno
½ puodelio smulkiai sutarkuoto čederio sūrio
1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto

Įkaitiname orkaitę iki 200 C temperatūros. Ištepame sviestu 23/33 cm kepimo formos dugną ir išklojame ją kepimo popieriumi.
Špinatus nuplauname ir nusausiname, susmulkiname.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
Į dubenį su kiaušinių tryniais sudedame špinatus, suberiame muskatą ir su trintuvu gerai išplakame , kol pasidarys vientisa masė.
Kiaušinių baltymus plakame iki standžių putų.
Išplaktus baltymus palengva įmaišome į kiaušinių trynius. Visą masę sukrečiame į kepimo indą ir vienodai paskleidžiame. Kepame apie 15 min., kol sukietės.



Ruošiame įdarą:
Dideliame prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sudedame pjaustytus grybus ir kepame 5 min., kol suminkštės.
Grybams suminkštėjus, suberiame miltus ir maišydami mediniu šaukštu pakepiname apie 1 min.
Prikaistuvį su grybais nukeliame nuo ugnies ir pamažu, porcijomis  pilame pieną, nuolat maišome. Supylus visą pieną vėl užkaičiame prikaistuvį ir paviriname maišydami, kol padažas sutirštės.
Nukeliame prikaistuvį, suberiame sūrį, druską, pipirus, sudedame garstyčias.
Išimame iškepusį špinatų mišinį iš orkaitės ir nedelsdami, lygiu sluoksniu užpilame ant jo grybų padažą.
Suvyniojame špinatų mišinį su padažu. Pradėti vynioti nuo vieno iš trumpųjų galų ir atsargiai keldami popierių vyniojame.



Vyniotinį patiekiame supjaustytą. Pjaustome dantytu peiliu.
Man labai patiko. Tai netradicinis patiekalas, o ir darbo nereikalauja labai daug.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą