Špinatų ir grybų vyniotinis
Šis
patiekalas ne tik papuoš stalą, bet ir nustebins produktų deriniu ir skoniu. Aš
jį ruošiau kaip užkandį, patiekiau su kekinių pomidorų salotomis, bet labai
skanu jį patiektų kaip pagrindinį karštą patiekalą. Taip pat vyniotinį galima
patiekti su naminiu pomidorų padažu.
Siūlau, kai
jau jūsų fantazija išseks, ką pagaminti, pabandykit iškepti šį vyniotinį.
Mums
reikės:
200
g špinatų
4
kiaušinių
25
g sviesto ir dar truputį sviesto kepimo formai ištepti
225
g plonai pjaustytų pievagrybių
1
½ šaukšto kvietinių miltų
150
ml lieso pieno
½
puodelio smulkiai sutarkuoto čederio sūrio
1
šaukštelio grūdėtųjų garstyčių
Druskos
ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Žiupsnelio
tarkuoto muskato riešuto
Įkaitiname
orkaitę iki 200 C temperatūros. Ištepame sviestu 23/33 cm kepimo formos dugną
ir išklojame ją kepimo popieriumi.
Špinatus
nuplauname ir nusausiname, susmulkiname.
Kiaušinių
trynius atskiriame nuo baltymų.
Į dubenį su
kiaušinių tryniais sudedame špinatus, suberiame muskatą ir su trintuvu gerai
išplakame , kol pasidarys vientisa masė.
Kiaušinių
baltymus plakame iki standžių putų.
Išplaktus
baltymus palengva įmaišome į kiaušinių trynius. Visą masę sukrečiame į kepimo
indą ir vienodai paskleidžiame. Kepame apie 15 min., kol sukietės.
Ruošiame
įdarą:
Dideliame
prikaistuvyje ištirpiname sviestą. Sudedame pjaustytus grybus ir kepame 5 min.,
kol suminkštės.
Grybams
suminkštėjus, suberiame miltus ir maišydami mediniu šaukštu pakepiname apie 1
min.
Prikaistuvį
su grybais nukeliame nuo ugnies ir pamažu, porcijomis pilame pieną, nuolat maišome. Supylus visą
pieną vėl užkaičiame prikaistuvį ir paviriname maišydami, kol padažas
sutirštės.
Nukeliame
prikaistuvį, suberiame sūrį, druską, pipirus, sudedame garstyčias.
Išimame
iškepusį špinatų mišinį iš orkaitės ir nedelsdami, lygiu sluoksniu užpilame ant
jo grybų padažą.
Suvyniojame
špinatų mišinį su padažu. Pradėti vynioti nuo vieno iš trumpųjų galų ir atsargiai
keldami popierių vyniojame.
Vyniotinį
patiekiame supjaustytą. Pjaustome dantytu peiliu.
Man labai
patiko. Tai netradicinis patiekalas, o ir darbo nereikalauja labai daug.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą