2015 m. birželio 21 d., sekmadienis



Pyragėliai su braškėmis be glitino



Tiesiog kepkite ir ragaukite. Preliudijos jiems šiandien nebus, tik pasakysiu, kad tikrai gardūs.
Pasirodo be miltų galima puikiai iškepti įvairius kepinius. Originalus receptas su braškėmis, aš kepiau su koncervuotais persikais, tiesiog taip norėjosi.

Reikės:
100 g migdolų miltų
50 g ryžių miltų
80 g cukraus pudros
1 citrinos žievelė ( galima vietoje citrinos imti apelsino žievelę)
5 kiaušinių baltymų
180 g sviesto

1. Į dubenį sudedame kiaušinių baltymus, minkštą sviestą, cukraus pudrą, miltus ir su tešlos maišykle maišome iki vientisos masės. Tešla gaunasi pakankamai skysta.
2. Tešlą supilame į formeles. Ant viršaus užsodiname po braškę.


3. Kepame iki 160 C įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
4. Prieš patiekdami apibarstome cukraus pudra.


Galima patiekti su plakta grietinėle, vaniliniais ledais.

Pyragėliai man patinka tuo, kad gali improvizuoti priklausomai nuo sezono. Galima dėti įvairių riešutų miltus, naudoti įvairius vaisius: persikus su cinamonu, bananus su su šokoladu.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą