Kokosiniai sausainiai
Iškepti
skanius sausainius nėra lengva. Labai daug kartų kepiau, bandžiau įvairius
receptus, bet iškepti skanius, burnoje tirpstančius sausainius yra tikras
menas. Kaskart ragauju ir manau, kad galima juos tobulinti ir tobulinti.
Vieną
sekmadienį nusprendžiau padaryti sausainių kepimo dieną, bandžiau 6 receptus.
Vieni pavyko
labai, kiti mažiau.
Skaniausi
buvo kokosiniai, todėl šį receptą galiu įkelti į dienoraštį. Kokosiniai
sausainiai surinko daugiausiai balsų.
Reikės:
1
kiaušinio baltymo
85
g miltelinio cukraus
2
šaukštelių cukraus pudros
100
g kokoso drožlių
1. Įkaitiname
orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi.
2. Baltymus
išplakame iki putų, beriame cukrų ir dar 3-4 minutes paplakame.
3. Suberiame
krakmolą, gerai išmaišome.
4. Beriame kokoso
drožles ir vėl išmaišome.
5. Į kepimo
skardą šaukšteliu dedame tešlos kauburėlius ir šauname į orkaitę.
6. Kepame 15 –
20 minučių, kol sausainiai gražiai paruduoja.
Iškeptus
sausainius galima laikyti sausoje vietoje iki mėnesio.
Receptas iš knygos
„ Dovanos iš virtuvės“
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą