2015 m. gegužės 27 d., trečiadienis



Kokosiniai sausainiai



Iškepti skanius sausainius nėra lengva. Labai daug kartų kepiau, bandžiau įvairius receptus, bet iškepti skanius, burnoje tirpstančius sausainius yra tikras menas. Kaskart ragauju ir manau, kad galima juos tobulinti ir tobulinti.
Vieną sekmadienį nusprendžiau padaryti sausainių kepimo dieną, bandžiau 6 receptus.
Vieni pavyko labai, kiti mažiau.
Skaniausi buvo kokosiniai, todėl šį receptą galiu įkelti į dienoraštį. Kokosiniai sausainiai surinko daugiausiai balsų.

Reikės:
1 kiaušinio baltymo
85 g miltelinio cukraus
2 šaukštelių cukraus pudros
100 g kokoso drožlių

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklojame kepimo popieriumi.
2. Baltymus išplakame iki putų, beriame cukrų ir dar 3-4 minutes paplakame.


3. Suberiame krakmolą, gerai išmaišome.
4. Beriame kokoso drožles ir vėl išmaišome.


5. Į kepimo skardą šaukšteliu dedame tešlos kauburėlius ir šauname į orkaitę.


6. Kepame 15 – 20 minučių, kol sausainiai gražiai paruduoja.



Iškeptus sausainius galima laikyti sausoje vietoje iki mėnesio.


Receptas iš knygos „ Dovanos iš virtuvės“

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą