Midijos švelniame grietinėlės padaže
Midijos –
sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Labai svarbu ruošiant šį patiekalą
nusipirkti šviežias midijas.
Vienam
žmogui aš visada skaičiuoju 0.5 kg midijų. Prieš ruošiant jas reikia gerai
nuplauti.
Perkant midijas, visada pažiūrėkite, kad jos nebūtų atsidariusios.
Prasivėrusios midijos yra negyvos netinkamos
valgyti. Kadangi Lietuvoje sunku nusipirkti šviežias midijas, tai rinkitės atsargiai. Aš dažniausiai perku šaldytas
O midijai išvirus jeigu ji yra užsidariusi, tokią irgi meskite į
šiukšledėžę, nes ji irgi yra nevalgoma. Tai labai svarbu žinoti, nes labai
lengva apsinuodyti valgant netinkamas, sugedusias jūros gėrybes.
Kadangi Lietuvoje sunku nusipirkti šviežias midijas, tai
rinkitės atsargiai. Aš dažniausiai perku šaldytas
2 žmonėms reikės:
1 kg midijų
2 česnako skiltelių
Mažo svogūno
120 ml balto vyno
120 ml grietinėlės
1 šaukštelis Provanso žolelių
Alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų
pipirų
1. Alyvuogių aliejų įkaitiname, dedame smulkiai supjaustytus svogūnus, šiek tiek juos apkepiname,
tada sudedame smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, kepiname kol po virtuvę pasklinda česnako aromatas.
2. Į puodą su pakepintais česnakais verčiame nuplautas midijas,
pilame grietinėlę, vyną, dedame druskos ir apibarstome pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Puodą
uždengiame ir verdame apie 15 min ant mažos ugnies.
3. Verdant midijos pilnai atsidaro.
4. Išvirus, uždengtą puodą paliekame pastovėti dar kokių 10-15
minučių.
5. Kol midijos trokšta, gurkšnojame baltą vyną ir mėgaujamės
šeimos draugija.
6. Midijas mes valgome su itališka duona. Galima jas skanauti
su bulvytėmis fri, taip valgo belgai.
Šis patiekalas labai paprastas, pagaminti jį gali bet kuris.
O jeigu mėgstate jūros gėrybes, būtinai siūlau pabandyti.
Paruoštas midijas dedame su visu puodu ant stalo ir ragaujame. Padažas irgi labai skanus, jį galima valgyti kaip sriubą.
Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą