2015 m. gegužės 24 d., sekmadienis



Midijos švelniame grietinėlės padaže



Midijos – sotus ir lengvai paruošiamas patiekalas. Labai svarbu ruošiant šį patiekalą nusipirkti šviežias midijas.
Vienam žmogui aš visada skaičiuoju 0.5 kg midijų. Prieš ruošiant jas reikia gerai nuplauti.  
Perkant midijas, visada pažiūrėkite, kad jos nebūtų atsidariusios. Prasivėrusios midijos  yra negyvos netinkamos valgyti. Kadangi Lietuvoje sunku nusipirkti šviežias midijas, tai rinkitės atsargiai. Aš dažniausiai perku šaldytas
O midijai išvirus jeigu ji  yra užsidariusi, tokią irgi meskite į šiukšledėžę, nes ji irgi yra nevalgoma. Tai labai svarbu žinoti, nes labai lengva apsinuodyti valgant netinkamas, sugedusias jūros gėrybes.
Kadangi Lietuvoje sunku nusipirkti šviežias midijas, tai rinkitės atsargiai. Aš dažniausiai perku šaldytas


2 žmonėms  reikės:
1 kg midijų
2 česnako skiltelių
Mažo svogūno
120 ml balto vyno
120 ml grietinėlės
1 šaukštelis Provanso žolelių
Alyvuogių aliejaus, druskos, juodųjų pipirų

1. Alyvuogių aliejų įkaitiname, dedame smulkiai  supjaustytus svogūnus, šiek tiek juos apkepiname, tada sudedame smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, kepiname kol po  virtuvę pasklinda česnako aromatas.
2. Į puodą su pakepintais česnakais verčiame nuplautas midijas, pilame grietinėlę, vyną, dedame druskos ir apibarstome pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Puodą uždengiame ir verdame apie 15 min ant mažos ugnies.
3. Verdant midijos pilnai atsidaro.
4. Išvirus, uždengtą puodą paliekame pastovėti dar kokių 10-15 minučių.
5. Kol midijos trokšta, gurkšnojame baltą vyną ir mėgaujamės šeimos draugija.
6. Midijas mes valgome su itališka duona. Galima jas skanauti su  bulvytėmis fri, taip valgo belgai.
Šis patiekalas labai paprastas, pagaminti jį gali bet kuris. O jeigu mėgstate jūros gėrybes, būtinai siūlau pabandyti.
Paruoštas midijas dedame su visu puodu ant stalo ir ragaujame.  Padažas irgi labai skanus, jį galima valgyti kaip sriubą.
Skanaus





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą