Taboule salotos
Šios
libanietiškos salotos yra pats populiariausias Vidurio Azijos šalių užkandis.
Originaliame recepte šioms salotoms naudojamos tam tikros kruopos, pasaulyje žinomos kaip „ Bulgur“. „Bulgur“ gaminamos iš skaldytų kviečių. Jei jų neturite
galima naudoti Kuskus kruopas.
Salotų akcentas - didelis kiekis petražolių, naudojamos plokščiapadės petražolės. Egzistuoja daugybė „ Tabbouleh“ receptų, tačiau 4 ingredientai privalomi ir charakterizuoja šias salotas – tai petražolės, daug šviežių mėtų ir citrinos sulčių.
Salotos maistingos, juose daug vitaminų, be to jos atsparios laikui, dėl to gali tapti pamėgtu jūsų užkandžiu darbe – pasiruoškite iš vakaro ir sudėkite į uždaromą indelį.
Aš darau be
kruopų. Tokias jas ragavau pirmą kartą besisvečiuodama pas Jurgą Maljorkoje.
Ačiū Jai už receptą. Gaminom šias žalias, gaivias salotas pusryčiams. Ryte nusiskynėm kvepiančią citriną, Išspaudus sultis, pakvipo visa virtuvė. Petražoles, mėtas, pomidorus pirkom ūkininkų turguje, viskas buvo labai šviežia ir kvapnu.
Salotoms
reikės:
200
g šviežių plokščiapadžių petražolių
150
g šviežių mėtų
2
pomidorų ( jei norėsit galite dėti ir daugiau)
Citrinos
sulčių ( jomis reguliuojame salotų rūgštingumą)
Druskos,
pipirų
1
vidutinio dydžio raudono svogūno
150 g kuskuso ( jeigu sugalvosite gaminti su juo)
1. Nuplauname ir nusausiname petražoles ir mėtas. Jas supjaustome
smulkiai.
2. Smulkiai supjaustome pomidorus ir raudonuosius
svogūnus.
3. Pagardiname salotas citrinos sultimis ir druska. Viską
sumaišome.
4. Dedame paruoštą kuskusą. Kuskusą ruošiame taip:
užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame apie 15 minučių pastovėti. Kuskusas
sugeria vandenį, pasidaro birus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą