2015 m. balandžio 7 d., antradienis



Taboule salotos



Šios libanietiškos salotos yra pats populiariausias Vidurio Azijos šalių užkandis. Originaliame recepte šioms salotoms naudojamos tam tikros kruopos, pasaulyje žinomos kaip „ Bulgur“. „Bulgur“ gaminamos iš skaldytų kviečių. Jei jų neturite galima naudoti Kuskus kruopas.

 Salotų akcentas -  didelis kiekis petražolių, naudojamos plokščiapadės petražolės. Egzistuoja daugybė „ Tabbouleh“ receptų, tačiau 4 ingredientai privalomi ir charakterizuoja šias salotas – tai petražolės, daug šviežių mėtų ir citrinos sulčių.


Salotos maistingos, juose daug vitaminų, be to jos atsparios laikui, dėl to gali tapti pamėgtu jūsų užkandžiu darbe – pasiruoškite iš vakaro ir sudėkite į uždaromą indelį.

Aš darau be kruopų. Tokias jas ragavau pirmą kartą besisvečiuodama pas Jurgą Maljorkoje. Ačiū Jai už receptą. Gaminom šias žalias, gaivias salotas pusryčiams. Ryte nusiskynėm  kvepiančią citriną, Išspaudus sultis, pakvipo visa virtuvė. Petražoles, mėtas, pomidorus pirkom ūkininkų turguje, viskas buvo labai šviežia ir kvapnu. 







Salotoms reikės:
200 g šviežių plokščiapadžių petražolių
150 g šviežių mėtų
2 pomidorų ( jei norėsit galite dėti ir daugiau)
Citrinos sulčių ( jomis reguliuojame salotų rūgštingumą)
Druskos, pipirų
1 vidutinio dydžio raudono svogūno
150 g kuskuso ( jeigu sugalvosite gaminti su juo)

1. Nuplauname ir nusausiname petražoles ir mėtas. Jas supjaustome smulkiai.
2. Smulkiai supjaustome pomidorus ir raudonuosius svogūnus.
3. Pagardiname salotas citrinos sultimis ir druska. Viską sumaišome.
4. Dedame paruoštą kuskusą. Kuskusą ruošiame taip: užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame apie 15 minučių pastovėti. Kuskusas sugeria vandenį, pasidaro birus.
Salotas patiekiame vienas ar su skrebučiais, 



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą