2015 m. balandžio 5 d., sekmadienis


Tradicinis tiramisu

Tiramisu gamybos būdų yra labai daug. Netgi Italijoje, kiekviena šeima turi savo receptūrą, su vienokiais ar kitokiais ingredientais. Vieni daro su sambuka, kiti pila romo, treti tiramisu gamina su įvairiomis uogomis.
Pati išbandžiau 10 skirtingų būdų. Išsirinkau vieną, kuris man ir mano šeimynai labiausiai tinka ir patinka. Gaminu jį be priedų. Išmokau jį iš vieno italo, kurį išmokė taip gaminti jo mama. Šis receptas persiduoda iš kartos į kartą ir receptūra nesikeičia.
Tiramisu pagaminti labai paprasta, užtrunka nedaug laiko. Svarbiausia žinoti porą subtilybių: kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, būtinai prieš gaminant juos gerai nuplauti. Labai svarbu gerai išplakti baltymus ir sausainius sulaistyti su kava saikingai, svarbiausia ne per daug.

Ingredientai:
5 kiaušiniai (kambario temperatūros)
5 valgomi šaukštai cukraus
500 g mascarponės sūrio
Kakavos
Juodos espresso kavos (reikia labai stiprios kavos)
Didesnė pakuotė sausainių „Savoiardi“ („Damų piršteliai“)
Iš šių produktų pagaminsime apie 10 porcijų tiramisu.



1. Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
2. Trynius su cukrumi plakame tol, kol pasidaro balta tiršta masė.


3. Į išplaktus trynius sudedame mascarponės sūrį, viską gerai išmaišome. Masė tampa panaši į kremą
4. Atskirame dubenyje labai gerai išplakame baltymus. Patikrinti ar baltymas išplaktas, galime apvertus dubenį, jei baltymas nekrenta iš dubens, baltymai išplakti gerai.
5. Išplaktus baltymus suverčiame į trynių ir mascarponės masę, atsargiai išmaišome.


6. Paruošiame kavą, ją atvėsiname.
7. Po vieną sausainį mirkome į kavą ir dedame į skardą. Sausainiai labai greit permirksta, tai stenkitės kavoje nelaikyti, o tiesiog greit pamerkti ir ištraukti. Jei per daug sausainiai sudrėks, pyragas bus neskanus.
8. Imame skardą ir sluoksniuojame tiramisu: dedame sluoksnį kremo, pabarstome jį  kakava, guldome kavoje mirkytus sausainius ir vėl kartojame procesą. Sluoksniuojame kol indas užsipildo, o užbaigiame sluoksniu kremo, gausiai pabarstyto kakava.




9. Dedame į šaldytuvą 6-8 valandom.
Patiekti galite su šviežiomis braškėmis






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą