Tradicinis tiramisu
Tiramisu
gamybos būdų yra labai daug. Netgi Italijoje, kiekviena šeima turi savo
receptūrą, su vienokiais ar kitokiais ingredientais. Vieni daro su sambuka,
kiti pila romo, treti tiramisu gamina su įvairiomis uogomis.
Pati
išbandžiau 10 skirtingų būdų. Išsirinkau vieną, kuris man ir mano šeimynai
labiausiai tinka ir patinka. Gaminu jį be priedų. Išmokau jį iš vieno italo,
kurį išmokė taip gaminti jo mama. Šis receptas persiduoda iš kartos į kartą ir
receptūra nesikeičia.
Tiramisu
pagaminti labai paprasta, užtrunka nedaug laiko. Svarbiausia žinoti porą
subtilybių: kiaušiniai turi būti kambario temperatūros, būtinai prieš gaminant
juos gerai nuplauti. Labai svarbu gerai išplakti baltymus ir sausainius
sulaistyti su kava saikingai, svarbiausia ne per daug.
Ingredientai:
5
kiaušiniai (kambario temperatūros)
5
valgomi šaukštai cukraus
500
g mascarponės sūrio
Kakavos
Juodos
espresso kavos (reikia labai stiprios kavos)
Didesnė
pakuotė sausainių „Savoiardi“ („Damų piršteliai“)
Iš
šių produktų pagaminsime apie 10 porcijų tiramisu.
1. Kiaušinių
baltymus atskiriame nuo trynių.
2. Trynius su
cukrumi plakame tol, kol pasidaro balta tiršta masė.
3. Į išplaktus
trynius sudedame mascarponės sūrį, viską gerai išmaišome. Masė tampa panaši į
kremą
4. Atskirame
dubenyje labai gerai išplakame baltymus. Patikrinti ar baltymas išplaktas,
galime apvertus dubenį, jei baltymas nekrenta iš dubens, baltymai išplakti gerai.
5. Išplaktus
baltymus suverčiame į trynių ir mascarponės masę, atsargiai išmaišome.
6. Paruošiame
kavą, ją atvėsiname.
7. Po vieną
sausainį mirkome į kavą ir dedame į skardą. Sausainiai labai greit permirksta,
tai stenkitės kavoje nelaikyti, o tiesiog greit pamerkti ir ištraukti. Jei per
daug sausainiai sudrėks, pyragas bus neskanus.
8. Imame skardą
ir sluoksniuojame tiramisu: dedame sluoksnį kremo, pabarstome jį kakava, guldome kavoje mirkytus sausainius ir
vėl kartojame procesą. Sluoksniuojame kol indas užsipildo, o užbaigiame
sluoksniu kremo, gausiai pabarstyto kakava.
9. Dedame į
šaldytuvą 6-8 valandom.
Patiekti
galite su šviežiomis braškėmis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą