Migdolinis
apelsininis keksas
Šis keksas
tiems, kurie mėgsta migdolų riešutus ir apelsinų aromatą. Iškeptį šį keksą
reikia šiek tiek daugiau laiko, bet verta pabandyti.
Puikiai
tinka su kava ar arbata, galima jį ragauti su desertiniu vynu.
Tešlai reikės:
50
g varškės
2
valgomų šaukštų pieno
1
valgomo šaukšto augalinio aliejaus ( aš pilu saulėgrąžų)
žiupsnelio
druskos
20
g cukraus
100
g miltų
0.5
šaukštelio kepimo miltelių
Sviesto
skardai ištepti
1
valgomą šaukštą džiūvėsėlių skardai pabarstyti
Įdarui
reikės:
1
apelsino žievelės
80
g maltų migdolų
30
g cukraus
1
kiaušinio baltymo
2
valgomų šaukštų brendžio
3
valgomų šaukštų apelsininio marmelado
1
kiaušinio trynio
2 valgomų šaukštų šviežių apelsinų sulčių
1. Dubenyje į išmaišome varškę, pieną ir augalinį aliejų. Paskui suberiame
druską ir cukrų. Viską maišome tol, kol
ištirpsta cukrus ir druska.
2. Į atskirą
dubenį išsijojame miltus ir kepimo miltelius. Miltų masę suberiame į varškės
masę, viską gerai išminkome.
3. Dubenį su tešla
uždengiame drobule, paliekame keletai minučių, kad miltai išbrinktų.
4. Skardą
ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais.
5. Kol tešla
brinksta, ruošiame įdarą:
Po karštu
vandeniu nuplauname apelsiną. Nutarkuojame cedrą.
Maltus
migdolus sumaišome su cukrumi, tarkuota apelsino žievele, kiaušinio baltymu, brendžiu.
Masė turi
būti tiršta, panaši į kremą.
6. Lentelę
gausiai pabarstome miltais, ant jos kočiojame tešlą. Tešlą reikia iškočioti į
18/30 dydžio lakštą.
7. Ant tešlos
tepame marmeladą, ant viršaus lygiai užtepame migdolinį įdarą.
8. Pradedant
nuo trumpesnės pusės, tešlą suvyniojame ir įdedame į skardą.
9. Kiaušinio
trynį sumaišome su 2 valgomais šaukštais apelsinų sulčių ir aptepame pyrago
paviršių.
10 Labai aštriu
peiliu tešloje padarome negilias įpjovas.
11. Keksą kepame
iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių, kol įgaus auksinę – rudą spalvą.
Ar keksas
iškepęs patikriname mediniu pagaliuku.
12. Iškepusį
keksą galima apibarstyti cukraus pudra, arba aptepti pašildytu apelsinų džemu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą