Ačiū mano
sesutei už šį receptą. Jai patinka Ispanija, ji domisi ispaniška virtuve. Tai
ispaniškos virtuvės receptas, patiekiamas kaip užkandis. Man jis labai skanus,
nes labai mėgstu avokadus, galiu jų suvalgyti labai daug. Kai grįžtu iš
darbo labai alkana, greit pasiruošiu šį patiekalą.
O paruošti
jį vieni juokai.
Trumpai apie
avokadus: vaisiams priskiriami avokadai turtingi sveikųjų riebalų, kurie
lengvai sudeginami. Avokaduose taip pat yra daug kalio ir tai padeda subalansuoti jums gyvybiškai svarbų kalio ir natrio santykį. Kasdien valgant
avokadus jūs padidinat sveikųjų riebalų ir kalorijų suvartojimą reikšmingai
nepadidinant proteinų ar angliavandenių suvartojimo.
Pas mus
parduodami avokadai yra labai kieti, tad nusipirkę juos palaikykite 4-5 dienas
kambario temperatūroje. Jie suminkštės ir galėsite jais mėgautis. Tik
nelaikykite avokadų šaldytuve.
Ruošiam
avokado užkandėlę:
2
prinokę, minkšti avokadai
0.5
citrinos sulčių
Ančiuvių
( ančiuvius imkit nestipriai sūdytus, jie skanesni. Aš perku Vilniuje, žuvies
parduotuvėje „ Šiaurės jūra“)
1. Avokadą
nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į lėkštę.
2. Ant avokadų
uždėkite ančiuvius, apšlakstykite citrinos sultimis. Citrinos sulčių galite
užpilti ir daugiau, jei mėgstate rūgštelę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą