2015 m. kovo 22 d., sekmadienis



Užkandis su avokadu ir ančiuviais






Ačiū mano sesutei už šį receptą. Jai patinka Ispanija, ji domisi ispaniška virtuve. Tai ispaniškos virtuvės receptas, patiekiamas kaip užkandis. Man jis labai skanus, nes labai mėgstu avokadus, galiu jų suvalgyti labai daug. Kai grįžtu iš darbo labai alkana, greit pasiruošiu šį patiekalą.
O paruošti jį vieni juokai.
Trumpai apie avokadus: vaisiams priskiriami avokadai turtingi sveikųjų riebalų, kurie lengvai sudeginami. Avokaduose taip pat yra daug kalio ir tai padeda subalansuoti jums gyvybiškai svarbų kalio ir natrio santykį. Kasdien valgant avokadus jūs padidinat sveikųjų riebalų ir kalorijų suvartojimą reikšmingai nepadidinant proteinų ar angliavandenių suvartojimo.
Pas mus parduodami avokadai yra labai kieti, tad nusipirkę juos palaikykite 4-5 dienas kambario temperatūroje. Jie suminkštės ir galėsite jais mėgautis. Tik nelaikykite avokadų šaldytuve.

Ruošiam avokado užkandėlę:

       2 prinokę, minkšti avokadai
       0.5 citrinos sulčių
       Ančiuvių ( ančiuvius imkit nestipriai sūdytus, jie skanesni. Aš perku Vilniuje, žuvies parduotuvėje „ Šiaurės jūra“)

1. Avokadą nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į lėkštę.
2. Ant avokadų uždėkite ančiuvius, apšlakstykite citrinos sultimis. Citrinos sulčių galite užpilti ir daugiau, jei mėgstate rūgštelę.

Labai skanu, sotu, maistinga ir naudinga.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą