Bananų keksas
Kai
neturėsit laiko, o norėsite pasmaguriauti pati ar pavaišinti saldžiu pyragėlu savo draugę,
pabandykit iškepti bananų keksą. Iškepti jį galima labai greitai, tešlą
paruošti labai paprasta, tik reikia turėti keletą bananų, o jų manau
kiekvienuose namuose rasite.
Vakar vakare
iškepiau, tai labai greit lėkštėje liko tik trupinukai.
Bananų
keksui reikės:
130 g sviesto
2 kiaušinių
200 g miltų
150 g cukraus
4 nedidelių bananų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
0.5
maltų gvazdikėlių
1. Sviestą
ištirpinkite.
2. Kiaušinius
dubenyje išplakite su cukrumi.
3. Atskiroje
lėkštėje, šakute sutrinkite bananus.
4. Miltus,
kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius sumaišykite atskirame dubenyje ir
išsijokite.
5. Į kiaušinių
masę supilkite sviestą, bananus, suberkite miltų ir prieskonių mišinį.Viską išmaišykite.
6. Tešlą
supilkite į sviestu išteptą formą. Kepkite iki 190 C temperatūros įkaitintoje
orkaitėje 40 minučių. Prieš ištraukdami pyragą iš orkaitės, visada patikrinkite
ar pyragas iškepęs. Įbeskite medinį pagaliuką, jeigu jis bus sausas, pyragas iškepė.
Ragaukit,
mėgaukitės ir vaišinkite draugus ir kaimynus.
Receptas iš Beatos knygos" Beatos virtuvė: kepinių knyga"
Receptas iš Beatos knygos" Beatos virtuvė: kepinių knyga"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą