2015 m. kovo 24 d., antradienis



Bananų keksas



Kai neturėsit laiko, o norėsite pasmaguriauti pati ar pavaišinti saldžiu pyragėlu savo draugę, pabandykit iškepti bananų keksą. Iškepti jį galima labai greitai, tešlą paruošti labai paprasta, tik reikia turėti keletą bananų, o jų manau kiekvienuose namuose rasite.
Vakar vakare iškepiau, tai labai greit lėkštėje liko tik trupinukai.

Bananų keksui reikės:
      130 g sviesto
      2 kiaušinių
      200 g miltų
      150 g cukraus
       4 nedidelių bananų
      1 šaukštelis kepimo miltelių
      1 šaukštelis cinamono
      0.5 maltų gvazdikėlių



1. Sviestą ištirpinkite.

2. Kiaušinius dubenyje išplakite su cukrumi.

3. Atskiroje lėkštėje, šakute sutrinkite bananus.

4. Miltus, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius sumaišykite atskirame dubenyje ir išsijokite.

5. Į kiaušinių masę supilkite sviestą, bananus, suberkite miltų ir prieskonių mišinį.Viską išmaišykite.

6. Tešlą supilkite į sviestu išteptą formą. Kepkite iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Prieš ištraukdami pyragą iš orkaitės, visada patikrinkite ar pyragas iškepęs. Įbeskite medinį pagaliuką, jeigu jis bus sausas, pyragas iškepė.

Ragaukit, mėgaukitės ir vaišinkite draugus ir kaimynus.
Receptas iš Beatos knygos" Beatos virtuvė: kepinių knyga"


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą