2015 m. kovo 9 d., pirmadienis

Sumuštiniai su špinatais ir lašiša


Valgau daug žuvies, stengiuosi atrasti kuo daugiau ir įdomių receptų. Čia dar vienas, paprastas, bet labai gardus užkandis.

Dviems lėkštėms sumuštinių reikės:

500 g lašišos file
300 g šviežių špinatų
Prancūziškos bagetės
Alyvuogių aliejaus lašišai kepti
Padažui:  6 šaukštai balzaminio acto
                 2 šaukštai grūdėtų Dižono garstyčių
                 1 šauštas medaus
               
1. Ruošiam padažą: visus padažo ingredientus supilame į keptuvę ir maišydami kaitiname 5 minutes. Nukeliam nuo viryklės, paliekame, kad padažas atvėstų.

2. Bagetes supjaustome riekelėmis. Sudedame į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir orkaitėje paskrudiname.
3. Špinatus nuplauname, nusausiname, šiek tiek pasmulkiname  ir užpilame atvėsusiu padažu, viską gerai išmaišome.
4. Iškepame lašišą : lašišos file pabarstome druska, į keptuvę įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, kai įkaista, dedame lašišą, kepame   10 minučių)
5. Ant paskrudintos bagetės uždedame po šaukštą špinatų, po to gabaliukais suplėšytą lašišą.


Šį  užkandį galite pasiūlyti su baltu vynu.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą