Sumuštiniai su špinatais ir lašiša
Valgau daug žuvies, stengiuosi atrasti kuo daugiau ir įdomių
receptų. Čia dar vienas, paprastas, bet labai gardus užkandis.
Dviems lėkštėms sumuštinių
reikės:
500 g lašišos file
300 g šviežių špinatų
Prancūziškos bagetės
Alyvuogių aliejaus lašišai kepti
Padažui: 6 šaukštai balzaminio acto
2 šaukštai grūdėtų Dižono
garstyčių
1 šauštas medaus
1. Ruošiam padažą: visus padažo ingredientus supilame į keptuvę
ir maišydami kaitiname 5 minutes. Nukeliam nuo viryklės, paliekame, kad
padažas atvėstų.
2. Bagetes supjaustome riekelėmis. Sudedame į sviestiniu
popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir orkaitėje
paskrudiname.
3. Špinatus nuplauname, nusausiname, šiek tiek pasmulkiname ir užpilame atvėsusiu padažu, viską gerai
išmaišome.
4. Iškepame lašišą : lašišos file pabarstome druska, į keptuvę
įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, kai įkaista, dedame lašišą, kepame 10 minučių)
5. Ant paskrudintos bagetės uždedame po šaukštą špinatų, po to
gabaliukais suplėšytą lašišą.
Šį užkandį galite
pasiūlyti su baltu vynu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą