2015 m. kovo 8 d., sekmadienis

Šokoladinis tortas be glitino



Labai mėgstu šokoladą ir kepinius su juo. Seniai žinoma, kad šokoladas kelia teigiamas emocijas, suteikia energijos, padeda susikoncentruoti, yra natūralus afrodiziakas.
Šiandien palepinsiu savo šeimyną šokoladiniu tortu. Šis tortas kepamas be miltų, gali valgyti tie, kurie netoleruoja glitino. Tikrai labai skanus, burnoje tirpte tirpsta, o ir iškepti jį labai paprasta.

Tortui reikės:

200 g juodojo šokolado
200 g sviesto
1 stiklinės cukraus
6 kiaušinių
1 stiklinės maltų migdolų (arba migdolų miltų)
2 šaukštų brendžio
2 šaukštų stiprios kavos

1. Į puodą pripilame vandens, ant jo statome dubenį. Dubens dugnas turi nesiekti vandens paviršiaus. 

2. Į dubenį sudedame šokoladą, gabaliukais supjaustytą sviestą. Maišome kol šokoladas ir sviestas ištirps.




3. Kai sviestas ištirpsta, supilame kavą ir brendį, suberiame cukrų, šiek tiek pamaišome. Kai cukrus pradeda tirpti, dubenį nukeliame nuo puodo su vandeniu.


4. Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius dedame į sviesto ir šokolado mišinį, maišome.


5. Maltus migdolus, arba migdolų miltus, suberiame į šokolado masę. Viską gerai išmaišome.


6. Baltymus išplakame iki putų. Išplaktus baltymus dedame į tešlą  ir palengva maišome. Maišykit atsargiai ir labai iš lėto. Kai išmaišome baltymus, tešlą suverčiame į formą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą.


Ar tortas iškepė, aš visada patikrinu mediniu pagaliuku – įbeskit pagaliuką į tortą, jei pagaliukas lieka sausas, tortas iškepė.
7. Iškepusį tortą atvėsiname, apibarstome kakava ir šokolado drožlėmis.
Šokoladinį tortą aš patiekiu su trintomis avietėmis. Šis derinys nepakartojamas, avietės labai dera su šokoladu.


Kai trinat aviete, įberkit šiek tiek cukraus pudros.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą