Šokoladinis tortas be glitino
Labai mėgstu
šokoladą ir kepinius su juo. Seniai žinoma, kad šokoladas kelia teigiamas emocijas,
suteikia energijos, padeda susikoncentruoti, yra natūralus afrodiziakas.
Šiandien
palepinsiu savo šeimyną šokoladiniu tortu. Šis tortas kepamas be miltų, gali
valgyti tie, kurie netoleruoja glitino. Tikrai labai skanus, burnoje tirpte
tirpsta, o ir iškepti jį labai paprasta.
Tortui
reikės:
200
g juodojo šokolado
200
g sviesto
1
stiklinės cukraus
6
kiaušinių
1
stiklinės maltų migdolų (arba migdolų miltų)
2
šaukštų brendžio
2
šaukštų stiprios kavos
1. Į puodą
pripilame vandens, ant jo statome dubenį. Dubens dugnas turi nesiekti vandens
paviršiaus.
2. Į dubenį sudedame šokoladą, gabaliukais supjaustytą sviestą. Maišome kol šokoladas ir sviestas ištirps.
2. Į dubenį sudedame šokoladą, gabaliukais supjaustytą sviestą. Maišome kol šokoladas ir sviestas ištirps.
3. Kai sviestas
ištirpsta, supilame kavą ir brendį, suberiame cukrų, šiek tiek pamaišome. Kai
cukrus pradeda tirpti, dubenį nukeliame nuo puodo su vandeniu.
4. Trynius
atskiriame nuo baltymų. Trynius dedame į sviesto ir šokolado mišinį, maišome.
5. Maltus migdolus,
arba migdolų miltus, suberiame į šokolado masę. Viską gerai išmaišome.
6. Baltymus
išplakame iki putų. Išplaktus baltymus dedame į tešlą ir palengva maišome. Maišykit atsargiai ir
labai iš lėto. Kai išmaišome baltymus, tešlą suverčiame į formą ir kepame iki
180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Ar tortas
iškepė, aš visada patikrinu mediniu pagaliuku – įbeskit pagaliuką į tortą, jei
pagaliukas lieka sausas, tortas iškepė.
7. Iškepusį
tortą atvėsiname, apibarstome kakava ir šokolado drožlėmis.
Šokoladinį
tortą aš patiekiu su trintomis avietėmis. Šis derinys nepakartojamas,
avietės labai dera su šokoladu.
Kai trinat
aviete, įberkit šiek tiek cukraus pudros.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą