2015 m. kovo 5 d., ketvirtadienis


Pyragas su maskarponės sūriu ir obuoliais



Tikras tinginių pyragas. Jį iškepti labai lengva ir paprasta. Kai neturėsit laiko, o norėsit šeimyną pamaloninti minkštu, skaniu pyragu, pabandykit iškepti šį pyragą. Iškepamas jis labai greit ir didelio mokslo tam tikrai nereikia.Tešlą gaminsit apie 10-15 minučių, pyragas keps 40 minučių.

Nedidelei keksinei prireiks:

170 g miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
0.5 šaukštelio cinamono
85 g sviesto
125 g maskarponės
180 g cukraus
2 nedidelių kiaušinių
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 vidutinio dydžio obuolių

1. Sviestą ir maskarponę paliekame virtuvėje ant spintelės, kol sušyla iki kambario temperatūros.
2. Miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną sumaišome dubenyje.
3. Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.


4. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba ištepam sviestu ir pabarstome miltais. Aš kepu silikoninėje formoje, kepimo popieriaus nekloju.


5. Sviestą, maskarponę, cukrų, vanilės ekstraktą plakame, kol masė pasidaro vientisa. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.


6. Suberiam miltų mišinį ir lėtai maišome tol, kol miltai pasiskirsto tolygiai. Maišome iš lėto.


7. Įmaišome obuolius, supilam į kepimo formą ir kepam 40-50 minučių, kol iškepa. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką. Jeigu pagaliukas lieka sausas – pyragas iškepė.





Už receptą dėkoju www.omnomnom.lt





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą