Pyragas su maskarponės sūriu ir obuoliais
Tikras tinginių
pyragas. Jį iškepti labai lengva ir paprasta. Kai neturėsit laiko, o norėsit
šeimyną pamaloninti minkštu, skaniu pyragu, pabandykit iškepti šį pyragą. Iškepamas
jis labai greit ir didelio mokslo tam tikrai nereikia.Tešlą
gaminsit apie 10-15 minučių, pyragas keps 40 minučių.
Nedidelei keksinei prireiks:
170 g miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
0.5 šaukštelio cinamono
85 g sviesto
125 g maskarponės
180 g cukraus
2 nedidelių kiaušinių
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 vidutinio dydžio obuolių
1. Sviestą ir maskarponę paliekame virtuvėje ant spintelės,
kol sušyla iki kambario temperatūros.
2. Miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną sumaišome
dubenyje.
3. Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
4. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo
formą išklojame kepimo popieriumi arba ištepam sviestu ir pabarstome miltais.
Aš kepu silikoninėje formoje, kepimo popieriaus nekloju.
5. Sviestą, maskarponę, cukrų, vanilės ekstraktą plakame,
kol masė pasidaro vientisa. Po vieną įmušame kiaušinius, kaskart gerai
išplakdami.
6. Suberiam miltų mišinį ir lėtai maišome tol, kol miltai pasiskirsto tolygiai. Maišome iš lėto.
7. Įmaišome obuolius, supilam į kepimo formą ir kepam 40-50
minučių, kol iškepa. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įsmeigę medinį
pagaliuką. Jeigu pagaliukas lieka sausas – pyragas iškepė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą