Naminis majonezas
Jau senokai
neperku majonezo, darau jį namie. Pasigaminti jį užtrunka 5 minutes, o šaldytuve
jis gali stovėti iki dviejų savaičių.
Man patinka jo švelnus skonis. Jei norėsit,
galit jį pagardinti česnaku, kaparėliais arba krapais.
Svarbiausia,
ką turit žinoti gamindami majonezą, kad plakti sudedamąsias dalis reikia labai greit, plaktuvo apsukos turi būti
labai didelės. Plakant palengva, masė gali išsisluoksniuoti.
0.5
ml majonezo reikės:
2 kiaušinių
3 šaukštų citrinų sulčių
1 šaukštelio Dižono garstyčių
400 ml bekvapio aliejaus ( tinka
vynuogių kauliukų arba kitoks bekvapis)
Druskos, pipirų
Alyvuogių
aliejaus aš nenaudoju majonezo gamybai, nes jo skonis per aitrus, majonezas
būna kartus. Naudokit bekvapį aliejų. Vakar pirkau Extra Light alyvuogių aliejų, jo spalva gelsva, bet jis bekvapis.
Majonezas gavosi labai skanus.
Gaminame labai paprastai:
Visus
ingredientus sudedame į indą ir elektriniu plakikliu, dideliu greičiu plakame.
Plakame tol, kol masė
pasidaro balta ir tiršta. Tai užtrunka 3-4 minutes.
Majonezą
supilame į stiklainį ir dedame į šaldytuvą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą