2015 m. kovo 3 d., antradienis

Naminis majonezas



Jau senokai neperku majonezo, darau jį namie. Pasigaminti jį užtrunka 5 minutes, o šaldytuve jis gali stovėti iki dviejų savaičių.
Man patinka jo švelnus skonis. Jei norėsit, galit jį pagardinti česnaku, kaparėliais arba krapais.
Svarbiausia, ką turit žinoti gamindami majonezą, kad  plakti sudedamąsias dalis reikia labai greit, plaktuvo apsukos turi būti labai didelės. Plakant palengva, masė gali išsisluoksniuoti.

0.5 ml majonezo reikės:
       2 kiaušinių
       3 šaukštų citrinų sulčių
       1 šaukštelio Dižono garstyčių
       400 ml bekvapio aliejaus ( tinka vynuogių kauliukų arba kitoks bekvapis)
       Druskos, pipirų

Alyvuogių aliejaus aš nenaudoju majonezo gamybai, nes jo skonis per aitrus, majonezas būna kartus. Naudokit bekvapį aliejų. Vakar pirkau Extra Light alyvuogių aliejų, jo spalva gelsva, bet jis bekvapis. Majonezas gavosi labai skanus.
Gaminame labai paprastai:
Visus ingredientus sudedame į indą ir elektriniu plakikliu, dideliu greičiu plakame.




Plakame tol, kol masė pasidaro balta ir tiršta. Tai užtrunka 3-4 minutes.






















Majonezą supilame į stiklainį ir dedame į šaldytuvą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą