2015 m. kovo 3 d., antradienis

Brokolių salotos su naminiu majonezu




Mėgstu brokolius. Ypač rekomenduoju brokolius tiems, kurie nevalgo mėsos, nes juose yra geležies ir kitų maistingų medžiagų. Visada turiu brokolio galvą šaldytuve. Šiandien sugalvojau pagaminti brokolių salotas, kuriomis vaišino mane kaimynė. Vaikai nelabai džiaugėsi vakariene be mėsos, bet suaugusiems buvo skanu.
Gaminti jas paprasta ir užtrunka neilgai.

Salotoms reikės:
      1 brokolis
      100 g džiovintų spanguolių
      70 g moliūgų sėklų
      70 g saulėgrąžų sėklų
      1 šaukštas naminio majonezo (jeigu nepasigaminot, dėkit į salotas kokį turit)
      Druskos, pipirų
      50 g - 60 g Prosciutto kumpio 

 1. Brokolį nuplauname, supjaustome žiedynais ir panardiname juos į verdantį vandenį 2 minutėms (nelaikykit karštame vandenyje ilgiau, nes brokolis bus minkštas ir praras skonį). Taip paruoštas brokolis šiek tiek suminkštėja, bet nepraranda spalvos ir skonio.
 2. Paskrudiname moliūgų ir saulėgrąžų sėklas sausoje keptuvėje.
 3. Nuplauname džiovintas spanguoles ir jas nusausiname.
4.  Į dubenį sudedame brokolius, džiovintas spanguoles, moliūgų ir saulėgrąžų sėklas, pagardiname druska ir maltais juodaisiais pipirais, majonezu. Viską gerai sumaišome.



Originalus salotų receptas yra su kumpiu, tik reikia jį šiek tiek paskrudinti ir uždėlioti ant viršaus, jis suteikia salotoms ypatingo skonio. Aš kumpio nededu, man ir taip skanu.



Salotos sočios, puikiai tinka vakarienei.
Naminio majonezo receptą rasite prie padažų. Pagaminti jį užtrunka 5 minutes.




       


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą