Brokolių salotos su naminiu majonezu
Mėgstu
brokolius. Ypač rekomenduoju brokolius tiems, kurie nevalgo mėsos, nes juose
yra geležies ir kitų maistingų medžiagų. Visada turiu brokolio galvą šaldytuve.
Šiandien sugalvojau pagaminti brokolių salotas, kuriomis vaišino mane kaimynė. Vaikai
nelabai džiaugėsi vakariene be mėsos, bet suaugusiems buvo skanu.
Gaminti jas
paprasta ir užtrunka neilgai.
Salotoms
reikės:
1 brokolis
100 g džiovintų spanguolių
70 g moliūgų sėklų
70 g saulėgrąžų sėklų
1 šaukštas naminio majonezo (jeigu
nepasigaminot, dėkit į salotas kokį turit)
Druskos, pipirų
50 g - 60 g Prosciutto kumpio
1. Brokolį nuplauname, supjaustome žiedynais ir
panardiname juos į verdantį vandenį 2 minutėms (nelaikykit karštame vandenyje
ilgiau, nes brokolis bus minkštas ir praras skonį). Taip paruoštas brokolis
šiek tiek suminkštėja, bet nepraranda spalvos ir skonio.
2. Paskrudiname moliūgų ir saulėgrąžų sėklas
sausoje keptuvėje.
3. Nuplauname džiovintas spanguoles ir jas
nusausiname.
4. Į dubenį sudedame brokolius, džiovintas
spanguoles, moliūgų ir saulėgrąžų sėklas, pagardiname druska ir maltais
juodaisiais pipirais, majonezu. Viską gerai sumaišome.
Originalus
salotų receptas yra su kumpiu, tik reikia jį šiek tiek paskrudinti ir uždėlioti
ant viršaus, jis suteikia salotoms ypatingo skonio. Aš kumpio nededu, man ir
taip skanu.
Salotos sočios,
puikiai tinka vakarienei.
Naminio majonezo
receptą rasite prie padažų. Pagaminti jį užtrunka 5 minutes.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą