Sumuštiniai su fetos sūriu ir skrudintais
pomidorais
Šie
sumuštinukai labai tinka prie balto vyno. Juos pagaminti
daug laiko nereikia. Gal kiek užtruksite, kol paskrudinsit pomidorus.
Sumuštiniams reikės:
Prancūžiškos bagetės
Kreminės fetos
Vyšninių ar slyvinių skrudintų pomidoriukų
Kiek ir kokių produktų reikia,
priklauso nuo to, keliems žmonėms ruošit sumuštinius.
1. Bagetes supjaustome riekelėmis. Sudedame į sviestiniu
popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir orkaitėje
paskrudiname.
2. Paskrudintas bagetes atvėsiname, užtepame sūrio ir uždedame po
vieną skrudintą pomidoriuką.
Skrudintus pomidoriukus pasiruošti galima iš anksto. Jie
šaldytuve gali stovėti apie savaitę laiko.
Pomidoriukams reikės:
Apie 30 vyšninių pomidorų
50 ml aukštos kokybės alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balzaminio acto
0.5 šaukštelio druskos
Maltų juodųjų pipir
2 šaukštelių cukraus
1. Įkaitiname orkaitę iki 150 C laipsnių.
2. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudėliojame pomidoriukus.
3. Inde sumaišome alyvuogių aliejų, druską, cukrų, pipirus,
balzaminį actą ir tuo mišiniu apšlakstome pomidorus.
4. Kepam apie valandą ir 10 minučių. Kepant, pomidorai pradeda raukšlėtis.
5. Kai pomidoriukai iškeps, leiskite atvėsti.
Sumuštiniai skanūs, traškūs. Puikiai tiks svečius pasitinkant ir
papuoš jūsų užkandžių stalą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą