2015 m. kovo 2 d., pirmadienis

Sumuštiniai su fetos sūriu ir skrudintais pomidorais



Šie sumuštinukai labai tinka prie balto vyno. Juos pagaminti daug laiko nereikia. Gal kiek užtruksite, kol paskrudinsit pomidorus.

Sumuštiniams reikės:
       Prancūžiškos bagetės
       Kreminės fetos
       Vyšninių ar slyvinių skrudintų pomidoriukų

Kiek ir kokių produktų reikia, priklauso nuo to, keliems žmonėms ruošit sumuštinius. 

1. Bagetes supjaustome riekelėmis. Sudedame į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir orkaitėje paskrudiname.




2. Paskrudintas bagetes atvėsiname, užtepame sūrio ir uždedame po vieną skrudintą pomidoriuką.
Skrudintus pomidoriukus pasiruošti galima iš anksto. Jie šaldytuve gali stovėti apie savaitę laiko.

Pomidoriukams reikės:

       Apie 30 vyšninių pomidorų
       50 ml aukštos kokybės alyvuogių aliejaus
       2 šaukštų balzaminio acto
       0.5 šaukštelio druskos
       Maltų juodųjų pipir
       2 šaukštelių cukraus

1. Įkaitiname orkaitę iki 150 C laipsnių.
2. Skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudėliojame pomidoriukus.


3. Inde sumaišome alyvuogių aliejų, druską, cukrų, pipirus, balzaminį actą ir tuo mišiniu apšlakstome pomidorus.
4. Kepam apie valandą ir 10 minučių. Kepant, pomidorai pradeda raukšlėtis.


5. Kai pomidoriukai iškeps, leiskite atvėsti.

Sumuštiniai skanūs, traškūs. Puikiai  tiks svečius pasitinkant ir papuoš jūsų užkandžių stalą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą