2015 m. gegužės 13 d., trečiadienis



Pupelių vyniotinis su graikiniais riešutais




Dar vienas skanus vegetariškas užkandis, pagamintas iš daržinių pupelių. Daržinėse pupelėse gausu baltymų, todėl jos gali pakeisti mėsą.
Svarbiausia  prieš ruošiant šį patiekalą, pupeles apie 15 valandų  mirkyti vandenyje. Tada pupelės yra geriau virškinamos, greičiau išverda.
Prie šio pašteto patiekite įvairių daržovių, nes jis yra šiek tiek sausokas.


Reikės:
       500 g daržinių pupelių
       2 nedidelių raudonųjų svogūnų
       60 g sviesto
       3 česnako skiltelių
      180 g sužiedėjusios juodos duonos džiūvėsėlių
       Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
       Alyvuogių aliejaus
       1 v. š. rudo cukraus
       Saujos graikinių riešutų

1. Pupeles užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti ( aš brinkinu apie 15 valandų)
2. Išbrinkus pupelėms,  nupilame vandenį ir užpilame šviežiu šaltu vandeniu ( tik nesūdykite, nes nuo druskos kietėja pupelių odelė)
3. Pupeles verdame, kol pasidaro minkštos.
4. Išvirusias pupeles nusunkiame, bet pasiliekame pusę stiklinės nuoviro.
5. Svogūną supjaustome ir sandariai uždengę dangtį ant mažos ugnies troškiname aliejuje su pupelių nuoviru.
6. Česnaką susmulkiname.
7. Virtas pupeles, troškintą svogūną, česnaką, druską dedame į virtuvinį kombainą ir malame iki vientisos masės.
8. Į masę suberiame duonos džiūvėsėlius. Jei masė per tiršta įpilkite porą šaukštų vandens.
Pupeles galima malti ir mėsmale. Tik su mėsmale reiks malti pora kartų, kad gerai susimaltų česnakas ir svogūnas.
9. Graikinius riešutus sumalame. Malame kol pasidaro smulkūs, kaip miltai.
10. Ant drėgnos servetėlės patiesiame maistinę plėvelę, patepame ją sviestu ir pabarstome maltais graikiniais riešutais. Tada ant plėvelės suverčiame pupelių masę ir ją iškočiojame, arba suplojame su pirštais. Pupelių masės storis turi būti apie 1 cm. Pupelių masės stačiakampį ištepame sviestu, apibarstome maltais graikiniais riešutais ir suvyniojame.
11. Susuktą vyniotinį dedame į šaldytuvą, šaldome per naktį.

Atšalusį vyniotinį valgome su daržovėmis, salotomis, raugintais agurkais.

        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą