Pupelių
vyniotinis su graikiniais riešutais
Dar vienas
skanus vegetariškas užkandis, pagamintas iš daržinių pupelių. Daržinėse pupelėse
gausu baltymų, todėl jos gali pakeisti mėsą.
Svarbiausia prieš ruošiant šį patiekalą, pupeles apie 15
valandų mirkyti vandenyje. Tada pupelės
yra geriau virškinamos, greičiau išverda.
Prie šio
pašteto patiekite įvairių daržovių, nes jis yra šiek tiek sausokas.
Reikės:
500 g daržinių pupelių
2 nedidelių raudonųjų svogūnų
60 g sviesto
3 česnako skiltelių
180
g sužiedėjusios juodos duonos džiūvėsėlių
Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Alyvuogių aliejaus
1 v. š. rudo cukraus
Saujos graikinių riešutų
1. Pupeles
užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti ( aš brinkinu apie 15 valandų)
2. Išbrinkus
pupelėms, nupilame vandenį ir užpilame
šviežiu šaltu vandeniu ( tik nesūdykite, nes nuo druskos kietėja pupelių odelė)
3. Pupeles
verdame, kol pasidaro minkštos.
4. Išvirusias
pupeles nusunkiame, bet pasiliekame pusę stiklinės nuoviro.
5. Svogūną
supjaustome ir sandariai uždengę dangtį ant mažos ugnies troškiname aliejuje
su pupelių nuoviru.
6. Česnaką
susmulkiname.
7. Virtas
pupeles, troškintą svogūną, česnaką, druską dedame į virtuvinį kombainą ir
malame iki vientisos masės.
8. Į masę
suberiame duonos džiūvėsėlius. Jei masė per tiršta įpilkite porą šaukštų
vandens.
Pupeles galima
malti ir mėsmale. Tik su mėsmale reiks malti pora kartų, kad gerai susimaltų
česnakas ir svogūnas.
9. Graikinius
riešutus sumalame. Malame kol pasidaro smulkūs, kaip miltai.
10. Ant drėgnos
servetėlės patiesiame maistinę plėvelę, patepame ją sviestu ir pabarstome maltais
graikiniais riešutais. Tada ant plėvelės suverčiame pupelių masę ir ją iškočiojame,
arba suplojame su pirštais. Pupelių masės storis turi būti apie 1 cm. Pupelių
masės stačiakampį ištepame sviestu, apibarstome maltais graikiniais riešutais
ir suvyniojame.
11. Susuktą
vyniotinį dedame į šaldytuvą, šaldome per naktį.
Atšalusį
vyniotinį valgome su daržovėmis, salotomis, raugintais agurkais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą