2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Vanilinis pudingas





Šis desertas labai tinka vakarienės pabaigai. Švelnios tekstūros kremą labai pagyvina ryškus juodųjų serbentų skonis ir apelsinų gaivumas. Desertą aš pasiruošiau iš anksto, nes jis pora valandų turi pastovėti šaltai, kad sustingtų, o padažas įgautų reikiamą skonį.

1 apelsinas
1 citrina
5 šaukštelis želatinos
250 ml plakamos grietinėlės
100 g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
2.5 stiklinės graikiško jogurto

    1. Apelsiną ir citriną nuplauname verdančiu vandeniu. Nuo apelsino ir citrinos nutarkuojame žievelę, po to išspaudžiame iš vaisių sultis. Į sultis beriame 5 arbatinius šaukštelius želatinos. Želatina turi apie 15 min pabrinkti sultyse.
    2. Grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų sudedame į puodą ir pakaitiname, kol cukrus ištirps. Kaitiname nuolat maišydami.
    3. Kai cukrus ištirpsta, puodą su grietinėle nukeliame nuo ugnies, supilame apelsinų ir citrinų sultis, maišome kol želatina ištirps. Želatinos jokiu būdu negalima užvirinti, nes ji tada nestingsta.
    4. Į grietinėlės sulčių pravėsusį mišinį pilame graikišką jogurtą, viską gerai išmaišome.
     5. Pudingą  išpilstome į taures, dedame į šaldytuvą.

Ruošiame padažą 
                2 apelsinus nulupame, pjaustome skiltelėmis, nuo skiltelių reikia nuimti plėveles. Tai tikrai nėra sudėtinga.
                 Į dubenį sudedame apelsinų skilteles, 2 šaukštus juodųjų serbentų (aš šiandien ėmiau šaldytus), 2 šaukštus cukraus, 2 šaukštus medaus (medų reiktų šiek tiek pašildyti), 2 šaukštus tamsaus romo.
                Viską sumaišome ir padažą dedame į šaldytuvą.

Padažu grietinėlės kremą apipilsime prieš pat patiekiant. Romas suteikia aromato ir pagerina skonį.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą