Rūkyta
lašiša su žirnelių koše
Nevalgau
mėsos, dėl to jos mažai gaminu, bet labai mėgstu žuvį. Žuvį valgo visa mano šeima, jos valgom labai daug ir įvairios. Lietuvoje
dabar galima nusipirkti kokybiškos ir skanios žuvies. Pavasarį,
mano vyras iš Norvegijos parveža oto ar menkės, namie tuomet būna tikra žuvies puota.
Labai mėgstu
lašišą, stengiuosi atrasti būdų, kaip ją įdomiai ir skaniai paruošti. Vienas iš
visai neseniai išbandytų - karštai rūkyta lašiša. Paruošti ją labai lengva, ypatingų sugebėjimų tikrai nereikia, tik reikia
turėti kinietišką keptuvę, kurioje mes rūkysim žuvį.
Šiandien
kviečiu senai matytus draugus, stengsiuos juos nustebinti rūkyta lašiša ir ją
patieksiu su žirnelių ir pankolių garnyru.
4 žmonėms
reikės:
800 g lašišos file
Žuvies marinatui - 2 šaukštai viskio
1 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukšteliai druskos. Marinatui skirtus produktus sumaišome ir ištriname jais žuvį, paliekame
pastovėti apie valandą.
1.Paruošiame
keptuvę, kurioje rūkysim žuvį: išklojame keptuvę folija, kraštus nenupjaunam, bet
paliekam ilgesnius, kad galėtumėm užlankstyti foliją ant dangčio ir užsandarinti keptuvę. Į dugną beriame žalios
arbatos arbatžolių, įberiam valgomą šaukštą su kaupu, ant arbatžolių
užberiame 1 šaukštelį cukraus.
2. Dedame groteles, ant jų sudedame lašišą ir keptuvę uždengiame dangčiu.
3. Kraštus
užlankstome su folija, kad visas indas būtų sandarus.
4. Lašišą rūkome
ant labai labai mažos ugnies apie valandą laiko. Rūkymo laikas priklauso nuo
lašišos filė storio, jeigu lašišos file labai plona, tai užteks ir pusvalandžio.
5. Taip
išrūkyta lašiša yra labai sultinga ir minkšta.
6. Lašišą
patiekiau su žirnių ir pankolių koše.
Žirnių košė su pankoliais
Žirniai labai dera su lašiša, jų skoniai
vienas kitą papildo.
1 pakelis
šaldytų žirnelių
1 pankolis
0.5
svogūno
70 g parmezano sūrio
30 g sviesto
1. Žirnelius,
supjaustytą pankolį ir svogūną sudedame į puodą, užpilame vandeniu kad apsemtų daržoves, įberiame druskos ir verdame kol žirneliai išverda.
2. Nupilame likusį skystį ir žirnelius su trintuvu triname, kol neliks kietų gabalėlių.
3. Sutrintą
košę pagardiname sutarkuotu sūriu, muskato riešutu ir kvapniais pipirais, sviestu. Viską gerai išmaišome.
Bandykit, tikrai nepasigailėsit, o ir gaminimo procesas labai malonus.
Dūmelio kvapas pasklinda po visus namus ir maloniai kutena nosį, sužadina apetitą.




Komentarų nėra:
Rašyti komentarą