Turkiška duona
Man ši duona patinka, ją lengva iškepti, su ja galima daryti suvožtinius iškyloms, ji gardi prie užkandžių,
iš jos galima pasigaminti nepakartojamo skonio skrebučius. Ant skrebučių tepu
morku užtepėlę (receptas prie užkandžių), su skrebučiais gardu valgyti kepenėlių paštetą, skrebučiai skanu su trintom sriubom.
Kodėl vadinasi turkiška duona, nežinau.
Iš tokio kiekio produktų išeina du kepaliukai, bet daugiau ir nereikia, užtenka paragaut šiltos ir dar lieka skrebučiams.
1 ir 1/3 stiklinės šilto vandens
1 šaukštelis cukraus
2 šaukštelis mielių
5 valgomi šaukštai natūralaus jogurto
0.5 stiklinės alyvuogių aliejaus
2 šaukšteliai druskos
4.5 stiklinės miltų
Žingsnelis po žingsnelio imamės darbo:
1. Į dubenį supilame šiltą vandenį, įberiame mieles. Maišome kol mielės ištirps.
2. Į vandens su mielėmis beriame cukrų, druską, sudedame jogurtą, supilame aliejų, viską
išmaišome ir suberiame miltus
3. Tešlą minkome apie 6-7 minutes. Aš minkau ant lentos, nes reikia tešlą porą
kartų trinktelėti į lentą, tiesio pakeli ir meti, pakeli ir meti ir taip 5 kartus.
4. Tešlą dedame atgal į dubenį, uždengiame drobule, pastatome šiltai ir
leidžiame jai pūpsėti. Kai tešla pakyla, jos kiekis padidėja trigubai, įbedus
pištu lieka duobutė. Tešla kyla apie 1.5 val.
5. Pakilusią tešlą vėl suminkome, padaliname į dvi dalis, iš kurių
suformuojame du kepaliukus.
6. Skardą išklojame kepimo popieriumi, sudedame kepaliukus,
patapšnojame pirštais, aptepame alyvuogių aliejumi, pabarstome rūpia druska ir
juodojo sezamo sėklomis.
7. Šauname duoną į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
Skrebučius pagaminti labai paprasta: supjaustome duoną riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir apie 10 minučių kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitje.
Sandariam inde jie gali stovėti 5-6 dienas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą