2015 m. vasario 25 d., trečiadienis

Naminiai  vaniliniai zefyrai



Jeigu ruošit vaikų gimtadienį, ar pas jus svečiuosis draugų šeimynos, vaikus tikrai nustebinsit zefyrais. Jie lengvi, purūs, tiesiog tirpte tirpsta burnoje.
 Kai pirmą kartą juos pagaminau, tai puse suvalgiau pati, niam niam, kaip skanu buvo.

Zefyrams reikės:
       0.5 stiklinės šviežių apelsinų sulčių
       2 valgomi šaukštai citrinos sulčių
       6 šaukšteliai želatinos
       2 stiklinės cukraus pudros
       1 stiklinė vandens
       2 kiaušinių baltymai
       1 stiklinė kokoso drožlių
       1 šaukštelis kukurūzų krakmolo

P.S. aš imu stiklinę, kurioje telpa 200ml vandens.
      
       
Zefyrus reikia gaminti greitai, dirbdami nesugalvokit mėgautis kavute, nes zefyrai gali nepavykti. 

Kimbam į darbą:
       1. Pasiruošiame stiklinį indą, į kurį pilsime ir šaldysime zefyrus. Indą ištepame bekvapiu aliejumi (jo reikia l. nedaug),  pabarstome indą kokosų drožlėmis, sumaišytomis su cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu (paskutinį kartą, kai dariau zefyrus, jo neturėjau, tai ir nedėjau)


2. Išspaudžiam apelsinus ir citrinas, sultys būtinai turi būti šviežios, koncervuotos netinka.
      3. Stiklinėje sumaišome apelsinų  ir citrinų sultis ir beriame į jas želatiną. Paliekame 20 minučių , kad želatina išbrinktų.
      4. Verdame cukraus sirupą: į puodą pilame vandenį, suberiame cukraus pudrą ir verdame 15 minučių, ant silpnos kaitros, nuolat maišant. Sirupas turi pradėti tirštėti, bet maišykit nuolat, nes  cukrus gali prisvilti. Verdame, kol sirupas pradeda tirštėti.
      Kai cukraus sirupas išverda, pamažu į jį supilkite apelsinų sultis ir toliau maišome,  kol želatina ištirps. Tai truks porą minučių.
     5. Kol verda sirupas, dubenyje plakame kiaušinių baltymus. Išplakti baltymai apvertus puodą neturi iškristi. 


    6. Į išplaktus baltymus, silpna srovele pilame KARŠTĄ cukraus sirupą (jau sumaišytą su apelsinų sultimis) ir  nuolat plakame.
     7. Supylus visą sirupą, turėkit kantrybės ir toliau plakite 10 min. Plakamas sirupas vėsta, pradeda tirštėti. Galima dubenį įstatyti į šalto vandens vonelę, tada plakasi ir tirštėja greičiau.
     8. Išplaktą masę supilame į skardą ir pastatome 2 val. į šaldytuvą.


     9. Kai zefyrai sustingsta, pjaustome kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį apvoliojame kokoso drožlėse ir sudedame į lėkštę. Galima į zefyrus  įsmeigti  pagaliukus.




    

     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą