Naminiai vaniliniai zefyrai
Jeigu ruošit
vaikų gimtadienį, ar pas jus svečiuosis draugų šeimynos, vaikus tikrai
nustebinsit zefyrais. Jie lengvi, purūs, tiesiog tirpte tirpsta burnoje.
Kai pirmą kartą juos pagaminau, tai puse suvalgiau
pati, niam niam, kaip skanu buvo.
Zefyrams
reikės:
0.5 stiklinės šviežių apelsinų sulčių
2 valgomi šaukštai citrinos sulčių
6 šaukšteliai želatinos
2 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinė vandens
2 kiaušinių baltymai
1 stiklinė kokoso drožlių
1 šaukštelis kukurūzų krakmolo
P.S. aš imu stiklinę, kurioje telpa 200ml vandens.
Zefyrus
reikia gaminti greitai, dirbdami nesugalvokit mėgautis kavute, nes zefyrai gali nepavykti.
Kimbam į
darbą:
1. Pasiruošiame stiklinį indą, į kurį
pilsime ir šaldysime zefyrus. Indą ištepame bekvapiu aliejumi (jo reikia l. nedaug),
pabarstome indą kokosų drožlėmis,
sumaišytomis su cukraus pudra ir kukurūzų krakmolu (paskutinį kartą, kai
dariau zefyrus, jo neturėjau, tai ir nedėjau)
2. Išspaudžiam apelsinus ir citrinas, sultys būtinai turi būti
šviežios, koncervuotos netinka.
3. Stiklinėje sumaišome apelsinų ir citrinų sultis ir beriame į jas želatiną.
Paliekame 20 minučių , kad želatina išbrinktų.
4. Verdame cukraus sirupą: į puodą pilame vandenį, suberiame cukraus
pudrą ir verdame 15 minučių, ant silpnos kaitros, nuolat maišant. Sirupas turi
pradėti tirštėti, bet maišykit nuolat, nes cukrus gali prisvilti. Verdame, kol sirupas pradeda tirštėti.
Kai cukraus sirupas išverda, pamažu į jį
supilkite apelsinų sultis ir toliau maišome, kol želatina ištirps. Tai truks porą minučių.
5. Kol verda sirupas, dubenyje plakame kiaušinių baltymus. Išplakti baltymai apvertus puodą neturi iškristi.
6. Į išplaktus baltymus, silpna srovele
pilame KARŠTĄ cukraus sirupą (jau sumaišytą su apelsinų sultimis) ir nuolat plakame.
7. Supylus visą sirupą, turėkit kantrybės ir
toliau plakite 10 min. Plakamas sirupas vėsta, pradeda tirštėti. Galima dubenį įstatyti į šalto vandens vonelę, tada plakasi ir tirštėja greičiau.
8. Išplaktą masę supilame į skardą ir
pastatome 2 val. į šaldytuvą.
9. Kai zefyrai sustingsta, pjaustome
kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį apvoliojame kokoso drožlėse ir sudedame į
lėkštę. Galima į zefyrus įsmeigti pagaliukus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą