2015 m. vasario 23 d., pirmadienis

Morkų užtepėlė




Morkų užtepėlė puikiai tinka užkandžių stalui. Morkų užtepėlę galima tepti ant skrebučių, juodos duonos, ar kramsnoti su šviežiais agurkais. 
 Jei kada ruošit užkandžių stalą, pagaminkit ir  pavaišinkit svečius.
Morkų užtepėlę ragavo mano vyresnioji dukra, bet neatspėjo iš ko ji pagaminta.

       5 vidutinės morkos
       2 šaukštelis kumino sėklų
       100 g  fetos sūrio
       0.5 citrinos sulčių
       2 šaukštelis medaus ( be kaupo)
       Druskos, pipirų

  1.  Morkas nuskutame ir verdame pasūdytame vandenyje apie 10 minučių.


  2.  Kumino sėklas lengvai pakepiname, po to sugrūdame grūstuvėje. Kepindami nesudęginkite, nes jos taps karčios.
  3. Atvėsusias morkas dedame į smulkintuvą, sutriname iki košės konsistencijos. Sudedame kitus ingredientus: fetą, medų, kuminus, druską, pipirus, supilame citrinos sultis. Prieš beriant druską, būtinai paragaukite, nes feta ir taip sūri. Viską gerai sutriname. 



   4. Morkų masę sudedame į indelius ir paliekame šaldytuve porai valandų, kad atšaltų.

   Morkų užkandėlę šiandien ragavom su naminiais skrebučiais ir rūkyta lašiša, buvo tikrai skanu.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą