2015 m. vasario 23 d., pirmadienis

Marinuotos vynuogės




Šiemet marinavau jas prieš Kalėdas, dariau skanias dovanėles. 
Vynuogės puikiai tinka prie kietų sūrių ir vyno, skanios ir vienos pakramsnoti, dera su kepta jautiena, vynuogėmis  galima  pagardinti salotas, patiekti prie kepenėlių pašteto.
Visada jų turiu šaldytuve. Tai vienas mano mėgstamiausių marinuotų produktų.
Jeigu pas jus užkluptų netikėti svečiai, turėkit sūrio, marinuotų vynuogių ir raudonojo vyno, tai bus nepakartojamos vaišės.



        450 g  raudonųjų vynuogių
        450 g žaliųjų vynuogių
        200 ml  obuolių  acto
        40 ml  balzaminio acto
        80 g rudojo  cukraus
        80 g baltojo cukraus
        400 ml vandens
        Gabalėlis šviežio imbiero (apie 3 cm imbiero šaknies)
        3 žvaigždiniai anyžiai
        2 šaukšteliai garstyčių sėklų
        1 šaukšteliai juodųjų pipirų grūdelių
        3 nedidelių cinamono lazdelių
        3 lauro lapai
        3 mažos, šviežios ar džiovintos aitriosios paprikos (nebūtinos)

Žingsnelis po žingsnelio kimbam į darbą:

   1. Pašaliname vynuogių kotelius. Vynuoges sudedame į stiklainius. Stiklainius, prieš dedan vynuoges, išplaunu su karštu vandeniu.
   2. Puode sumaišome nurodytas acto rūšis, cukrų, vandenį. Kaitiname kol ištirps cukrus.
   3. Į stiklainius su vynuogėmis sudedame prieskonius. Užpilame karštu marinatu ir paliekame kol atvės.
   4. Kai marinatas atvėsta, stiklainius užsukame dangteliu ir padedame į šaldytuvą. Kuo ilgiau laikysite, tuo prieskoniai labiau įsigers į vynuoges.
   Patariama suvalgyti per mėnesį, bet aš kartais palaikau ir du, vynuogių skonis būna aitresnis ir išraiškingesnis.


    Marinuotos vynuogės yra kietos, traškios,o skonis fantastiškas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą