Marinuotos vynuogės
Šiemet
marinavau jas prieš Kalėdas, dariau skanias dovanėles.
Vynuogės puikiai tinka prie kietų sūrių ir vyno, skanios ir vienos
pakramsnoti, dera su kepta jautiena, vynuogėmis galima pagardinti salotas, patiekti prie kepenėlių pašteto.
Visada jų
turiu šaldytuve. Tai vienas mano mėgstamiausių marinuotų produktų.
Jeigu pas
jus užkluptų netikėti svečiai, turėkit sūrio, marinuotų vynuogių ir raudonojo vyno, tai bus nepakartojamos vaišės.
450 g raudonųjų vynuogių
450 g žaliųjų vynuogių
200 ml obuolių acto
40 ml balzaminio acto
80 g rudojo
cukraus
80 g baltojo cukraus
400 ml vandens
Gabalėlis šviežio imbiero (apie 3 cm imbiero
šaknies)
3 žvaigždiniai anyžiai
2 šaukšteliai garstyčių sėklų
1 šaukšteliai juodųjų pipirų grūdelių
3 nedidelių cinamono lazdelių
3 lauro lapai
3 mažos, šviežios ar džiovintos
aitriosios paprikos (nebūtinos)
Žingsnelis
po žingsnelio kimbam į darbą:
1. Pašaliname vynuogių kotelius. Vynuoges
sudedame į stiklainius. Stiklainius, prieš dedan vynuoges, išplaunu su karštu vandeniu.
2. Puode sumaišome nurodytas acto rūšis,
cukrų, vandenį. Kaitiname kol ištirps cukrus.
3. Į stiklainius su vynuogėmis sudedame
prieskonius. Užpilame karštu marinatu ir paliekame kol atvės.
4. Kai marinatas atvėsta, stiklainius užsukame
dangteliu ir padedame į šaldytuvą. Kuo ilgiau laikysite, tuo prieskoniai labiau
įsigers į vynuoges.
Patariama suvalgyti per mėnesį, bet aš
kartais palaikau ir du, vynuogių skonis būna aitresnis ir išraiškingesnis.
Marinuotos vynuogės yra kietos, traškios,o skonis fantastiškas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą